Casco Montage/VVH verliest van zichzelf

Afgelopen weekend stond voor het eerste herenteam van VVH Harlingen de uitwedstrijd tegen promovendus SVI uit Zwolle op het programma. In de wetenschap dat VVH de laatste weken al beter spel liet zien gingen ze met vertrouwen de wedstrijd in. Helaas pakte alles anders uit dan gewenst.

In SVI trof VVH geen ontzettend sterke tegenstander, maar door een veel te hoog foutenpercentage aan Harlinger zijde wist de thuisploeg de eerste drie sets telkens als eerste de 25 punten te bereiken. VVH had veel hinder van het tekort aan ruimte achter het veld, waardoor menig service fout werd geslagen. Positieve uitzondering hierop was Ewout Schat, die net als voorgaande weken enkele mooie serveseries afleverde.

Ook in passend opzicht was het aan VVH zijde slordig en in de aanval werden vele kansen onbenut gelaten. Dit laatste kwam overigens ook omdat SVI het organisatorisch keurig had staan. De blokkering van de Zwollenaren was indrukwekkend en in de verdediging wisten ze vele ballen van de grond te houden. Alleen in set vier wist VVH het aantal eigen fouten zodanig te beperken dat het de setwinst binnen wist te slepen.

Een 3-1 nederlaag wat absoluut niet nodig was geweest als de spelers aan VVH-zijde minder individuele fouten hadden gemaakt. Dit is echter het verhaal van de gehele eerste seizoenshelft. Tegen ieder team hadden de Skûtsjeboys eigenlijk kansen op de overwinning, maar door een te hoge eigen foutenlast werd dikwijls de overwinning niet over de streep getrokken. In de aankomende winterstop (van 8 december tot 8 januari) zal hier hard aan gewerkt moeten worden om zo in seizoenshelft twee beter voor de dag te komen.

Komend weekend is de selectie van Yke van der Wal vrij, maar op 8 december om 19.00 uur volgt nog een thuiswedstrijd tegen Set up uit IJsselmuiden.