Casco Montage/VVH stelt teleur in eigen huis

Op zaterdag 2 oktober mochten de mannen van Casco Montage/VVH thuis aantreden tegen DAC. Een wedstrijd die uiteindelijk in een teleurstellende 1-3 nederlaag zou resulteren. In de week voorafgaand aan deze wedstrijd werd er tijdens de trainingen veel aandacht besteed aan de service en passing van de Harlingers. VVH ging namelijk op deze punten een week geleden tegen Lycurgus keihard onderuit in Groningen.

Echter lukte het tegen DAC niet om de service en de aanval goed op de rit te krijgen. De eerste set stuurde Ous Spijkstra de volgende mannen het veld in: Rutger Zoodsma, Rients Leijenaar, Stefan de Jong, Meindert Paul Kwast, Ewlout Schat, Reinier Kwast en Pieter Leijenaar. Echter was het meteen DAC wat het initiatief nam. VVH kwam moeilijk tot scoren via zijn aanvallers. Alleen Reinier wist telkens zijn aanval wel op de grond te krijgen aan de andere kant van het net, maar dit was echt te weinig. Met een groot gat van 9 punten was het DAC wat als eerst de 20 punten grens bereikte. Op serveseries van Rutger en Meindert Paul kwamen de mannen terug in de set en konden de Harlingers nog hopen op setwinst. Een aantal maal kwam VVH op setpoint, maar wist geen enkele keer deze te verzilveren. DAC trok de eerste set volledig terecht naar zich toe met 27-29.

De tweede set ging voortvarend. Pieter kreeg steeds meer grip op de service van DAC en wist fantastische passes af te leveren en reddingen te verrichten. VVH scoorde veel over de buitenkanten, maar daar kregen ze ook de ruimte voor. Dit omdat de middenaanvallers van Harlingen samen met Ewout de blokkering van Dedemsvaart helemaal uit elkaar trokken. Deze set won VVH eenvoudig met 25-21.

De derde en de vierde set hield de motor van VVH op met draaien. De beste aanvaller van DAC, die op de middenaanval stond, kon in de derde en de vierde set maar zelden worden afgestopt. Elke aanval die hij deed verdween hard tegen de grond. Telkens als VVH 3 of 4 punten voor kwam te staan werd deze voorsprong kinderlijk eenvoudig weer uit handen gegeven. Marnik, Henrijs, Rik en Floris die ook het veld in kwamen konden niet echt iets veranderen aan het spel. Jeroen wist wel verschil te brengen. Hij nam in de vierde set de spelverdeling over van Ewout. Dit was meteen een frisse start. Door hard te werken kwamen er voldoende scoringskansen. Echter lieten de aanvallers het afweten. Zoals al gezegd scoorde Reinier veel ballen, maar met één scorende aanvaller heb je gewoon te weinig. VVH verloor de derde en de vierde set met 21-25 en 12-25.

Al met al een teleurstellende wedstrijd met ook een teleurstellend resultaat. Ook in deze wedstrijd kwamen de kwaliteiten die de ploeg wel heeft niet tot uiting. De volgende wedstrijd van Casco Montage/VVH is op 9 oktober aanstaande. In het Landstede Sportcentrum in Zwolle, zullen zij het om 15.30 uur op gaan nemen tegen Vc Zwolle/Voorsterslag 3. Tijdens deze wedstrijd zullen de Harlingers het vermoedelijk moeten doen zonder Rutger Zoodsma. Hij liep tijdens de wedstrijd tegen DAC een spierblessure op aan zijn schouder.