Casco Montage/VVH maakt het titelkandidaat knap lastig

Afgelopen zaterdag stond voor het VVH (de nummer laatst) de thuiswedstrijd tegen titelkandidaat CSV Zwolle op het programma. Door personele problemen, moest coach Niels Wienbelt zelf als passer-loper beginnen, maar dit hinderde de Harlinger ploeg niet. Er werd met overtuiging en veel vechtlust gespeeld, waardoor de wedstrijd een prachtig schouwspel werd.

Zwolle, dat met zijn sterkste opstelling begon aan de wedstrijd, had het vanaf het begin lastig om een gaatje te slaan. Dit, terwijl Harlingen bijna de halve selectie miste. De passlijn van VVH met Koen Sikkema, Hedzer Wiersma en Niels had zijn zaakjes prima op orde. Hierdoor kon spelverdeler Ewout Schat ook zijn middenaanvallers Stefan de Jong en Sjoerd Tekstra veelvuldig aanspelen of Reinier Kwast op de driemeter aanval vrijspelen. VVH vocht als leeuwen voor elk punt en won daardoor de meeste lange rally’s. Dit tot plezier van de volle Harlinger tribune. Pas boven de twintig puntengrens nam CSV afstand, waardoor set één met 22-25 naar Zwolle ging.

In set twee was VVH tot ieders verbazing heer een meester. De aanvallers haalden door de goede set-ups een prima rendement en serverend wist VVH veel meer druk op de bezoekers te leggen dan andersom. Een 16-9 voorsprong stond halverwege de set op het telbord en deze voorsprong hielden de Skûtsjeboys vast tot het einde (25-17), waardoor er veel ontlading en blijdschap was bij de Harlingers.

In set drie en vier leek het spelbeeld weer meer op die van set één. Het werd een spannend schouwspel, waarin beide ploegen alles gaven en in de stand dicht bij elkaar bleven. Beide sets werden boven de twintig pas beslist. CSV bleek in de beide sets koelbloediger en maakte zodoende op de cruciale standen geen fouten. Daarom gingen de beide sets en daarmee de wedstrijd (1-3) naar CSV Zwolle.

Harlingen speelde deze zaterdag met ontzettend veel energie en vechtlust. Dit zorgde ervoor dat ze tegen de verwachting in, in alle sets voor de setwinst meededen. CSV, die zich op voorhand al behoorlijk rijk zal hebben gerekend toen ze vernomen dat VVH veel spelers miste, moest zodoende alles geven om de eindwinst over de streep te trekken.

Nog negen wedstrijden te gaan voor VVH, te beginnen met de uitwedstrijd tegen DIO in Bedum. Doel is om ook hier weer alles te geven en te vechten voor elkaar. Ongeacht de uiteindelijke eindstand, kunnen de spelers elkaar dan met tevredenheid en trots aankijken.