Sport

Biljartvereniging De Lichtboei leidt thuisnederlaag

De eerste van de twee uitwisselingen van de biljartverenigingen De Lichtboei en Hotel Centraal vond dinsdag 19 november plaats. Helaas ontbraken er door verschillende omstandigheden een aantal spelers van Centraal, maar de wel aanwezigen deden verschrikkelijk hun best om tot een goed resultaat te komen en de wisselbeker mee naar huis te nemen.

Het begon goed voor Centraal. Dirk Keijzer nam het op tegen oud melkboer Ido Homminga. Dirk ging prima van start. Ido had na vijf beurten nog niets en in de zesde beurt toverde hij een serie van negen uit de hoed, daarna maakte hij weer in een aantal beurten niets en in de dertiende beurt werd het een serie van elf. Tot dat moment was de stand in evenwicht, maar Dirk zag de bui al hangen en Ido won ruimschoots.

De tweede partij van de avond was een wonderbaarlijke. Geert Wouda nam het op tegen Frank Ploeg. Geert Maakte in de eerste dertien beurten geen bal en  Frank kwam met 12-2 voor, dus geen vuiltje aan de lucht dacht hij en menig ander. Toen kwam de wonderbaarlijke opstand van Geert, maar ja je weet het, goed en duur materiaal moet eens wat opbrengen en Geert won de partij met twee slotseries van vijf caramboles.

Hierna was het de beurt aan Fina v.d. Vlies en Anne van der Meer. Anne speelt bij Centraal thuis ook heel vaak de sterren van de hemel en hij liet Fina ook geen schijn van kans, wat zij ook probeerde.

Jan Jorna had zijn avond spelend tegen Henk Metz die geen prettige avond beleefde. De ene na de andere mooi carambole scoorde hij. Jan speelt met de visie: gang is alles. In het midden van de partij kwam Henk dichterbij en werd de stand 11-11 en toen ging Jan er van door en won.

Leo Rinkel en Jan Faber maakten er een mooie en spannende partij van. Leo begon sterk, maar toen Jan een serie van zeven maakte liep hij wat uit. In de dertiende beurt moest Leo nog drie en Jan nog vijf. Leo miste en Jan trok de partij naar zich toen door de laatste vijf caramboles in twee beurten te maken.

Bart Cornel en Nico Outhyuse waren de volgende spelers. Bart is een gerenommeerde tegenstander en Nico die zich geconcentreerd had, sloeg zelfs een rondje bier over, was van plan goed te presteren. Hij speelde regelmatig, maakte vaak twee caramboles en toen hij een serie van zeven maakte knipperde Bart even met zijn ogen en gaf de moed een beetje op. Winst voor Nico.

De wedstrijden tussen Freddie van der Ven en Theo Outhuyse worden vaak op het scherp van de snede gespeeld. De twee zijn aan elkaar gewaagd. Theo was wat onzeker, ballen net mis en Freddie maakte daar dankbaar gebruik van. De genade klap voor Theo was de serie van elf die Freddie in de negende beurt maakte. Ditmaal dus winst voor de voorzitter van De Lichtboei.

Franz Seinen is een biljarter om altijd rekening mee te houden en dat wist Corrie Hobma ook. De strijd ging heel lang gelijk op en toen verscheen er een lachje op het gezicht van Franz. In de laatste paar beurten liep hij uit. Corrie machteloos achterlatend.

Wil van der Starre, altijd zeer geconcentreerd spelend moest het op nemen tegen Jan Faber die zijn tweede wedstrijd speelde deze avond. Jan liet vanaf het begin zien wie de beste was. Wil sprokkelde wel wat puntjes bij elkaar, maar dat was lang niet genoeg tegen de zeer sterk acterende Jan.

Een mooie wedstrijd is die tussen Frits Werther en Guus Gerritsen van der Hoop. Zoals iedereen wel weet probeert Frits van alles om zijn tegenstander van de wijs te brengen en vaak met succes. Ditmaal trof hij het niet, Guus bleek niet te verslaan deze avond en met maar drie poedels in de gehele partij trok Guus duidelijk aan het langste eind.

Hessel Engbringhof nam het op tegen Anne van der Meer, ook zijn tweede partij. Hessel kende een slechte start en Anne scoorde er weer lustig op los. Even leek Hessel zich te herstellen, toen zakte hij weer weg. Ook zijn tweede partij won Anne overtuigend.

De laatste wedstrijd ging tussen een ontketende Theo Zijlstra en de voorzitter van Centraal Henk Metz die er deze avond niets van bakte. Dit zou een partij worden tussen de reus en Klein Duimpje. In acht beurten liet Theo geen spaan heel van Henk.

Dit was de laatste wedstrijd van de avond en toen ging Freddie uitrekenen wie gewonnen zou hebben. Even als in voorgaande jaren is het spannend. Toch moest hij erkennen dat  Centraal iets beter was en de wedstrijd won met 10-14. Voorzitter van der Ven reikte de beker met een dankwoordje uit aan Henk en beloofde in maart de beker terug te winnen. Zo kwam er een eind aan een mooie biljartavond.

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda