Sport

Biljarters Hotel Centraal hielden Paaspartij

Verdeeld over twee avonden kruisten de biljarters van Centraal de degens. De Paaspartij werd gespeeld in twee poules. Eerst moesten er een aantal libre caramboles gemaakt worden, dan een aantal bandstoten en de partij eindigde met een driebander. Er was wel een na beurt en dat leidde tot een aantal remises. Spelers die de eerste avond alles wonnen, verloren de tweede avond hun partijen en omgekeerd gebeurde dat ook. 

Nu eerst de B-poule:

Ons nieuw lid Dick Steinraht uit Amsterdam die hier komt wonen, maakte dit voor het eerst mee en genoot zichtbaar. Helaas kon hij maar één avond. Toch speelde hij zijn partijen op zijn rustige manier en omdat hij in dertig jaar voor het eerst weer de keu hanteerde ontbreekt nog een beetje de zuiverheid, dat komt echt wel weer terug. Hij won twee partijen.

Corrie Hobma is meestal in zulke wedstrijden een topper, deze keer lukte het hem niet, had wel wat pech en dat zinde hem niet. Hij verloor dik van Harry van der Slacht en Henk Metz en herstelde zich later iets.

Henk Metz begon goed, liet het later echter wat zitten en verloor twee keer door de driebander niet te maken, hij verloor met één carambole verschil van Dick en Harry.

Frank Ploeg moest doordat hij de eerste avond afwezig was zijn partijen dus in één avond spelen. Tegen Harry bakte hij er niks van en hij verzuchtte een aantal keren dat hij maar beter naar huis kon gaan. Maar ja een overwinning op Corrie veranderde de hele wereld.

Harry van der Slacht werd de glorieuze winnaar van deze avonden. Hij won al zijn partijen, soms op het nippertje, maar winst is winst. Hij glom van trots.

Anne van de Meer kon niet al zijn partijen spelen omdat hij zich de tweede avond af moest meldden wegens corona.

 

Poule A:

Jan Faber had zichzelf wat anders voorgenomen dan wat er in de twee avonden gebeurde. Weinig lukte, remise tegen Nico was best een goede prestatie. De overwinning op Foppe W. Molenaar maakte de hele avond goed.

Theo Kalksma werd soms een beetje moe van zichzelf, verschillende keren ging de bal achterlangs terwijl het bijna niet kon. Lag er een te maken carambole dan ketste hij. Zijn overwinning op Nico maakte iets goed. Hij dacht van Ido te winnen, maar in de na beurt maakte Ido gelijk.

Foppe W. Molenaar komt altijd wat laat op gang. De ene keer lukt alles en vervolgens is het brandhout. Hij leed een dikke nederlaag tegen Jan Faber. Wel maakt Foppe soms de moeilijkste ballen en een één simpele laat hij liggen. Als hij wat constanter speelt wint hij bijna alles.

Theo Outhuyse moet van alle spelers de meeste caramboles maken en van sommige tegenstanders is het soms moeilijk winnen. Wel wist hij de helft van zijn partijen winnend af te sluiten en dat geeft hem een goed gevoel. Hij strijdt altijd vol overgave voor de winst.

Ido Homminga was de man van de remises, twee van zijn partijen, tegen Richard en Theo Kalksma wist hij remise te bereiken. De tweede avond ging ook beter dan de eerste. Foppe en Nico waren hem de baas.

Nico Outhuyse kende de eerste avond een droomstart, hij won twee partijen en speelde tegen Jan gelijk. De tweede avond zag er heel anders uit. Hij leed een grote nederlaag tegen broer Theo, wist de andere Theo wel te verslaan.

Richard Zeinstra is soms een man van veel woorden. Als het wat minder loopt kunnen ze het in de Katholieke kerk horen. Hij verloor echter maar één partij, van Nico, speelde gelijk tegen Ido. Dan mag je toch niet mopperen.

Guus Gerritsen van der Hoop was gelukkig beide avonden aanwezig en werd assistent wedstrijdleider van Ido. Hij herstelt van een heupoperatie en bijkomende narigheden, Volgend seizoen is hij weer van de partij.

 

Na afloop reikte voorzitter Theo Kalksma met een toepasselijk woordje de prijzen bestaande uit waardebonnen uit. Er was ook een doosje eieren voor iedereen.

Uitslag A-poule: 

1e Richard Zeinstra; 2e Nico Outhuyse; 3e Ido Homminga

B-poule:

1e Harry van der Slacht; 2e Frank Ploeg; 3e Henk Metz

|Doorsturen

BuienradarAgenda