Sport

Bijzondere vijfde speelronde Copini 60+ Kaatscompetitie

Met achttien kaatsers op de wedstrijdlijst kon er tijdens de vijfde speelronde in drie perken met voltallige bezetting van 3 tegen 3 worden gekaatst. En dat daarbij een partij op een stand van 3-5 + 2-6 wordt uitgemaakt is heel gewoon. Maar dat er bij drie partijen precies dezelfde eindstand aan de telegraaf hangt, is gedurende twaalf jaar Copini 60+ competitiekaatsen nog nooit eerder voorgekomen en dus heel bijzonder.

Frans Alberda, Ysie Brandsma, Teake Koster - Simon de Groot, Klaas Kloosterman, Douwe Broersma

In perk 1 kaatsten partuur 1 met Frans Alberda, Ysie Brandsma en Teake Koster tegen partuur 2 met Simon de Groot, Klaas Kloosterman en Douwe Broersma. Het eerste eerst ging bij de stand van 6-4 naar partuur 1 mede doordat Douwe met 2 kaatsen aan de opslag de kleine kaats niet kon behouden en de dikke kaats voor sloeg, 1-0. Ook het 2e eerst was voor partuur 1 door een prima opslag van Ysie welke de ballen met effect op het perk afvuurde, 2-0. Met vervolgens Simon aan de opslag welke meer opslaglengte heeft werd Frans in het achterperk opgezocht en naast enkele zitballen niet al te grote kaatsen opleverde en voorbij geslagen werden waardoor de achterstand verkleind werd tot 2-1. Partuur 1 bleef echter degelijk door kaatsen met weinig fouten en kwam op 3-1. Hierna draaiden de rollen om en begon partuur 2 beter te kaatsen en ging partuur 1 fouten maken waardoor de achterstand met 4 eersten op rij werd omgebogen in een 3-5 voorsprong en vervolgens de partij uitmaakte bij een stand van 3-5 + 2-6.

 

Wiebe van Dijk, Hobbe Kooistra, Eddie Sjollema - Pollie Kwast, Geert Zeilmaker, Wijtze Hempenius

De vliegende opslag van Eddie Sjollema zorgde urvoor dat sien partuur ut eerste eerst pakte. Maar ja anne andere kant liepen oek twee van die goochemerds, Pollie en Geert, die oek kanonskoegels naar ut vijandelijk perk stuurden. Ut wudde dan oek al snel 1 om 2. Toen moest Hempenius opslaan en die leek last te hewwen van een draaihan, hewwe se um vorig seizoen zeker in Franeker leert. Hij sloeg nogal us een buuten en ut wudden spullen geliek. Toen sloeg die Zeilmaker een op, die bal toeterde urover sun gang en die kreeg Van Dijk op sien onderarm. Dat die loopt de hele week met een bloeduutstorting op die arm in de vorm van een kaatsbal. Die Hempenius ging nog een keer bij ut balkeren een slag over de hasses, dat ut was allemaal bloed op sien elleboog. Hij het wel een halve liter bloed verloren. Ut wudde trouwens 2 om 5 voor Kwast en c.s. maar toen deden de mannen wat terug ut wudde 3 om 5. Maar de kaatskes van Van Diek en Kooistra waren wat te klein die kon die Hempenius zelfs wel voorbij slaan. Bij 3 om 5 en 2-6 sloeg Geert de kaats voorbij, einde bericht.

 

Jan Kwast, Bote Brandsma, Andries Koornstra - Sieds Swart, Kerst Heida, Kassie v.d. Heide

Jan Kwast was niet blied met de lotterij en zei, dat zal ik de volgende keer zelf wel doen. Wij verheuge ons daarop dan kanne we weer lache. Ze moesten teugen Sieds Swart en sien maten en dat binne afgetrainde jongens. Die Kerst en Kassie lope elke morgen uut verveling een halve marathon, nou dan weet je ut wel. Ut begon dan oek niet goed voor Jan, sien maat Bote ston voorin en die had in ut begin wel wat weg van de Stienen Man. Aleen die het 2 hassessen en hoeft niet te draaien en dat deed Bote nou net nog wel. Maar oek Andries was sien vorm even kwiet, dus die Kwast keek of had ie een fles eek opsopen. Ze stonnen oek al snel achter met drie eersten om niks. Toen sleepte Kwast toch nog een eerst binnen maar daarna kregen ze de 2 volgende eersten gien punt 1 om 5 dus. En die Heida en v.d. Heide bleven maar vliegen, onder leiding van Swart maar die verstonnen se niet die lulde Fries. Even was ur een opleving en kwamen Kwast en c.s. terug tot 3 om 5 maar bij de stand 2-6 viel de laatste slag deur een zitbal van Swart.

|Doorsturen

BuienradarAgenda