Sport

Bijzonder cadeau voor HMHC

Afgelopen zondag ontving HMHC een bijzonder cadeau uit handen van erelid Wietse Boomsma. Hij overhandigde aan voorzitter Frank Burkels en het oudste spelende lid Don Hoffman een origineel shirt uit 1968, het jaar waarin HMHC werd opgericht. Dit jaar bestaat de club dus 55 jaar! Het shirt krijgt binnenkort een mooie plek in het clubhuis van HMHC aan de Westerzeedijk.

 Van 17 leden naar een bloeiende vereniging

Wietse Boomsma is lid van HMHC vanaf de oprichting in 1968. Hij hockeyde in jeugdteams en later ook in seniorenteams. En hij was erbij toen de club begin jaren ’90 in een dal zat en nog maar 17 leden had. Die leden bleken via het opzetten van een jeugdteam aan de basis te staan van een enorme groei en de bloeiende vereniging zoals HMHC nu is. Een aantal van de toen betrokken leden, waaronder Don Hoffman en Titus Wesselius spelen ook nu nog in het Veteranen-team van HMHC. Wietse is intussen erelid en er is het bekende Wietse Boomsma terras is naar hem vernoemd. Het originele shirt met nummer 13 (zijn huisnummer destijds) krijgt uiteraard een mooi plekje in het clubhuis.

 

Feest- en familieweekend vrijdag 1 en zaterdag 2 juli a.s.

Traditiegetrouw wordt ieder seizoen bij HMHC afgesloten met een Familiedag, waarop het Slapstick toernooi wordt georganiseerd. Dit keer is dat op zaterdag 2 juli. Iedereen kan dan meehockeyen, jong en oud, wel of geen lid, wel of geen ervaring met hockey. De laatste jaren stonden er regelmatig 200 deelnemers op het veld, vaak prachtig verkleed. Het weekend begint overigens al op vrijdagavond met een receptie en een bijeenkomst voor relaties van HMHC. De zaterdag staat in het teken van gezellig samen hockeyen tijdens het Slapstick toernooi en een reünie van de Dames en Veteranenteams. ’s Avonds wordt er een gezellige feestavond georganiseerd met live muziek. Meer informatie over tijdstippen en opgeven volgt, maar dit weekend kan alvast in de agenda’s van iedereen die zich betrokken voelt bij HMHC!

 

 

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda