Sport

Beuken op de Bonkevaart

Hieronder de verslagen van de Danser en de Kromme Dick tijdens het Liwwadster Rondje.

Danser

De eerste wedstrijd van het seizoen. Zes uur ’s morgens gaat de wekker. Liwwadster Rondje vandaag! Het is vroeg, maar we hebben er zin in. Om acht uur kranen en we maken ons klaar. In de boeg zitten Neeke en Elbrich, nu nog aan een laatste pannenkoek. Op bankje twee zitten Edine en Emma. Zij checken nog snel of we genoeg Liefmans mee hebben. Op slag roeien Katja en Ante. Zij kijken nog even welke liedjes er allemaal in de wedstrijdlijst staan. Vergeten hitjes worden nog snel toegevoegd. En natuurlijk de stuurman Simon! Hij neemt de aangepaste route nog even in zich op.

Uiteindelijk starten we om 11.23 uur samen met de Vuurzee en met de Oksewiel II. We raken voorop, maar het blijft een lange tijd een strijd. Na de eerste brug zien we dat een drone ons volgt. Dat is de drone van Boris. De mooie filmpjes zijn dus al geregeld!

We waren even vergeten hoe zwaar de wedstrijden ook al weer waren, maar we gaan natuurlijk door. 'De snor ervoor!' 

Dan komt ie. De Bonkevaart. De muziek gaat aan en al onze supporters staan langs de kant. Innerlijke buffeltjes komen boven en de snelheid loopt op. De Interbalast voor ons. Die gele vlek die zonet nog verder weg lag. Het is eigenlijk te smal en Neeke tikt bijna de stuurman van de gele sloep af, maar we gaan er voorbij. Dan de Oksewiel II die ons na de start toch weer had ingehaald. “Omdat het kan en omdat wij het kunnen!” We zitten in de knoop met elkaars riemen, maar vasthouden en doorbeuken! We willen erlangs en dat doen we. Met de support nog steeds naast ons gaan we lekker. 

De support blijft op verschillende plekken opduiken en onze power blijft ook. Veel bruggetjes in Leeuwarden en het is er smal, maar we roeien goed en de stuur manoeuvreert ons erdoorheen. We finishen na 1 uur en 52 minuten. Eerst die Liefmans maar en dan terug naar de kraan. 

We eindigen op een fantastische tweede plek in de 1e klasse!

 

Kromme Dick

Afgelopen zaterdag een dijk van een wedstrijd geroeid. Net als in Langweer met twee debutanten. Deze keer mochten Jorn en Sam laten zien wat ze waard zijn. We moesten even wachten vanwege uitstel door het hoge water maar uiteindelijk om 14:15 uur de eerste start. Uiteraard spektakel en chaos van het eerste uur. Op tijd bij de start, er zit maar een minuutje tussen de groepen.

De start met hjoed een makkie ging perfect. We lagen gelijk voor en op naar de sloepen voor ons. De mannen moesten er best aan trekken aangezien de sloepen voor ons de snellere sloepen moesten zijn. De heren waren ontzettend gemotiveerd en we liepen toch nog vlot op de voorgangers in en haalden ze één voor één in. Er was natuurlijk wel een stuurman die niet ruimte wilde geven maar na enige aanmoediging ging die toch aan de kant.

De Toverbal was erg sportief en gaf ons de nodige ruimte en tijd om ze te passeren. Nogmaals bedankt mannen. Daarna knallen naar de Isola en de Vecht, dat viel nog niet mee maar ook met de Isola werd korte metten gemaakt. Was wel een sprint van zowat een kilometer voor nodig maar toch gelukt. De Vecht was te ver weg en konden wij niet meer inhalen. Maar wat geweldig is het toch om overal langs de route die supporters te hebben die continu staan aan te moedigen. Die hebben ons er zeer zeker doorheen gesleept.

En dan onze Boris, die had me daar een verrassing. Met een drone een prachtig filmpje gemaakt. Bedankt voor de mooie beelden seun. Jammer genoeg geen prijs maar een hele mooie tijd geroeid en volgend jaar nog eerder aan de start. Tot volgend jaar Liwwadster Rondsje. Haal op gelijk!

 

Okke Hel bedankt al zijn supporters die ook in grote getale aanwezig waren maar ook onze sponsors, Hoekstra & Partners, Hiemstra financiële diensten, Bijrinus partijhandel, Visser ATR en Haisma scheepsmotoren voor hun steun. En natuurlijk Boris v.d. Weide die geweldige drone filmpjes heeft gemaakt deze dag.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda