Voetbal

Beloftes Zeerobben promoveren naar res. Hoofdklasse

Zeerobben 2 is drie jaar geleden begonnen met een missie. Op korte termijn promoveren naar een zo hoog mogelijk niveau om zo meer aansluiting te creëren tussen 1e (1e klasse) en 2e (res. 2e klasse op dat moment). Die missie is nu al geslaagd. Deze week werd bekend dat Zeerobben 2 promoveert naar de res. Hoofdklasse van het zaterdagvoetbal. Het hoogst haalbare. 

Na het kampioenschap in het seizoen 2018-2019 was de start in de res. 1e klasse afgelopen seizoen hoopgevend. Vanaf het begin deed Zeerobben 2 mee om de bovenste plaatsen. Het ging zelfs zo goed dat Zeerobben 2 in maart van dit jaar op overtuigende wijze de koppositie had ingenomen. Stand op dat moment was:

1. Zeerobben 2       17-39

2. L. Zwaluwen 2   17-37

3. FC Burgum 2     17-32

 

Zoals bekend werd de competitie niet uitgespeeld. Dit werd tevens de eindstand. Geen promotie voor Zeerobben dus. Toch kwam er een plekje vrij in de hoofdklasse maar die plaats ging naar ACV uit Assen die 1 punt meer had. Helaas. Maar Zeerobben bleef hopen en toen deze week bekend werd dat Oranje Nassau 2 zich terug had getrokken uit de hoofdklasse kwam er wederom een plaatsje vrij. Op basis van de eindstand van maart promoveert Zeerobben nu dus alsnog. Een prachtige uitdaging wacht er voor de staf en spelers van het 2e. En wat een podium voor de club. Wat te denken van ploegen als Drachtsterboys 2, Flevo Boys 2, HZVV 2, FC Meppel 2 en Urk 2 om er maar een paar te noemen. Wat een heerlijke voetbalmiddagen kunnen dat worden op het Oostersportpark. Eerst de beloftes op het voor hun hoogste niveau en aansluitend Zeerobben 1 op 1e klasse niveau. Ook een felicitatie natuurlijk aan de sponsor Walinga Wooncentrum. Deze trouwe sponsor stak het team vorig jaar in een compleet nieuw tenue. Het zal ongetwijfeld bijgedragen hebben tot het goede resultaat. De mannen gaan dit seizoen de naam van de sponsor hoog houden in de noordelijke provincies.  

 

De beloftes zijn al weken in training en hebben al menig oefenwedstrijd gespeeld. Afgelopen zaterdag werd er voor de beker met 1-6 gewonnen van NOK uit Oudemirdum. Zaterdag aanstaande is Makkum 2 de volgende tegenstander in de beker. Aan de voorbereiding zal het dus niet liggen. Spelers en staf hebben er zin in. Eerste competitiewedstrijd voor de beloftes is op zaterdag 19 september aanstaande tegen Knickerbockers 2 uit Groningen om 12.15 uur. 

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda