Voetbal

Bekervoetbal morgen van start

Afgelopen week speelde Zeerobben twee oefenwedstrijden ter voorbereiding op de bekercompetitie die morgen van start gaat. Afgelopen zaterdag was Sneek Wit Zwart te gast op het Oostersportpark met oud-Zeerob Higor da Silva. Zeerobben speelde beter dan een week eerder tegen ONS en won deze wedstrijd met 4-2. Afgelopen dinsdagavond werd er wederom geoefend. Dit keer tegen LSC1890 uit Sneek. De ploeg die men morgen wederom treft maar dan voor de beker. In Sneek won Zeerobben met 2-4.

Zaterdag 29 augustus 2020 is een memorabele wedstrijddag voor het gehele amateurvoetbal. De standaardteams nemen dan na een lange periode van gedwongen rust deel aan de voorrondes van het bekertoernooi. De eerste officiële partij voetbal is dus tegen één van de oudste voetbalverenigingen van Nederland, LSC 1890 uit Sneek. Zoals gezegd vond afgelopen dinsdagavond in Sneek al een oefenwedstrijd plaats tussen beide teams. Zeerobben won dus met 2-4 van de Snekers (doelpuntenmakers Curty Gonzales, David van der Pol 2x, Cyrus Boerman). Toch zal deze uitslag geen garantie betekenen voor het resultaat van morgen in Harlingen.

Zeerobben zal in de voorrondes van het bekertoernooi af moeten rekenen met dus LSC 1890, daarna volgt de uitwedstrijd tegen zaterdag tweedeklasser Kollum en vervolgens weer zondag eersteklasser FVC uit Leeuwarden.

In de afgelopen jaren was Zeerobben tamelijk succesvol en bereikten ze de kwartfinales. Afwachten maar. We heten de bezoekers uit Sneek van harte welkom. Ook verwachten we weer veel supporters van de hoofdmacht van trainer Berry Zandink. De wedstrijd begint overigens om 17.00 uur. 

Natuurlijk moet men zich houden aan de regels van het RIVM over COVID-19 willen we het amateurvoetbal als supporter langs de lijn kunnen blijven volgen.

Maar er zijn meer bekerwedstrijden op het Oostersportpark morgen voor de senioren. De beloftes van Zeerobben oefenden ook alweer twee keer afgelopen week. De thuiswedstrijd tegen Drachtster Boys werd met 1-0 verloren en de oefenwedstrijd tegen MKV afgelopen dinsdag eindigde in een 0-0 gelijkspel. Morgen reizen de mannen af naar Oudemirdum voor de bekerwedstrijd tegen NOK 2. En ook Zeerobben 3 komt in actie voor de beker. Zij hebben nog niet geoefend maar zijn al wel lang in training en ontmoeten morgen L. Zwaluwen 2. 

|Doorsturen

BuienradarAgenda