Sport

Bekerhockey en lasergamen bij HMHC

Komende weekend is er alle dagen wat te beleven bij HMHC aan de Westerzeedijk. Vrijdagavond speelt Heren 1 voor de Silver Cup tegen Roden. Een sterke tegenstander, maar de heren zijn het seizoen goed begonnen en maken zeker kans. Zaterdag wordt er uiteraard gewoon gespeeld door de jeugdteams en wordt er door de activiteitencommissie voor het eerst een Super Saturday georganiseerd met extra gezelligheid. Zaterdagavond is het dan tijd voor lasergamen voor de jeugd vanaf de C’s en de senioren. En zondag wordt er dan ook weer gewoon gehockeyd. Wees dus vooral welkom aan de Westerzeedijk om te komen kijken.

Geslaagde spelbegeleidersavond

Afgelopen woensdag werd er door Grietje Bouma weer de traditionele spelbegeleidersavond georganiseerd bij HMHC. Ouders van kinderen in de jongste jeugd werden door haar bijgepraat over de spelregels en de gang van zaken rondom hockeywedstrijden. Het is bij hockey gebruik dat ouders zelf de wedstrijden van hun kinderen fluiten. Deze avond heeft de kennis weer opgefrist, zodat ze goed voorbereid het veld op kunnen.

 

Corona maatregelen

Sinds 25 september gelden de nieuwe coronaregels. De belangrijkste verandering is dat 1,5 meter afstand houden niet meer van toepassing is. Hygiëneregels en niet komen als je niet fit bent blijven van toepassing.

Omdat de sportkantines beschouwd worden als horeca, gelden de horecaregels. En dat betekent dat er een coronatoegangsbewijs benodigd zou zijn als er binnen zittend consumpties worden genuttigd. HMHC kiest echter voor een andere route, aansluitend bij de regels in het protocol Verantwoord Sporten van de KNHB en NOC NSF.

De kantine wordt beschouwd we als een ‘afhaalpunt’ en blijft gewoon toegankelijk. Je hoeft dus geen toegangsbewijs te hebben voor de kantine, iedereen is van harte welkom. Dat geldt ook voor alle andere ruimten in het gebouw, die je via de kantine kunt bereiken. Wel geldt: als je je consumptie zittend wil nuttigen, dan kan dat buiten op het terras. Het afgelopen weken verliepen prima, HMHC rekent ook de komende tijd op ieders medewerking.

 

Programma

Vrijdag 8 oktober

20.30 HMHC Heren – Roden

Zaterdag 9 oktober

9.30 HMHC Mix F1 – Leeuwarden

9.30 HMHC ME6 – Lemmer

9.30 GHBS – HMHC ME8

10.00 HMHC MC2 – Westerkwartier

11.00 HMHC MC1 – Winsum

12.00 HMHC JB1 - Hoogeveen

13.00 HMHC MB1 – Leeuwarden

17.30 Groningen – HMHC MA1

Zondag 10 oktober

11.00 HMHC Veteranen - Roden

13.00 HMHC Jong Dames – Leeuwarden

13.00 Dash – HMHC Dames

14.45 Sneek – HMHC Heren

|Doorsturen

BuienradarAgenda