Voetbal

Bekeravontuur Zeerobben

De jeugdafdeling van Zeerobben was nog met drie teams actief in de bekercompetitie. Afgelopen week kwamen alle drie teams in actie. 

Zeerobben 15-1 was moeiteloos door de voorrondes gekomen aan het begin van het seizoen. Vervolgens werden in de knock-out fase afgerekend met Heerenveense Boys, ONS Sneek en Oerterp. Na de winst op 3e divisionist ONS trof Zeerobben afgelopen zaterdag 2e divisionist Blauw Wit uit Leeuwarden. Maar dit keer kon Zeerobben niet voor een stunt zorgen. In een gelijk opgaande wedstrijd werd er uiteindelijk met 4-2 verloren en is het bekeravontuur voorbij voor JO15-1.

 

Zeerobben JO9-1 trof in de voorronde SWZ Boso Sneek, Franeker en LSC maar dat leverde geen problemen op en vrij eenvoudig plaatste de ploeg zich voor de knock-out fase. Daarna trof men achtereenvolgens Nicator en Urk. Maar ook deze ploegen werden verslagen door de jonge talenten van Zeerobben. En inmiddels had Zeerobben zich geplaatst bij de laatste acht en trof men afgelopen zaterdag Heerenveense Boys. En door een 4-9 overwinning plaatst Zeerobben zich bij de laatste vier.

 

Tot slot speelde JO12-1 afgelopen woensdag tegen vv Heerenveen. Zij waren zover in het toernooi gekomen door achtereenvolgens FVC, LAC Frisia, Leovardia, Irnsum en Drachtster Boys uit te schakelen. Thuis tegen Heerenveen werd het afgelopen woensdag een ware thriller. Zeerobben kwam met 3-0 voor maar het sterke Heerenveen kwam in de blessuretijd terug tot 3-3. Strafschoppen moesten de beslissing brengen. Na vijf strafschoppen was de stand gelijk maar daarna ging het mis voor Zeerobben en gaat Heerenveen verder in het bekertoernooi. De teleurstelling was groot maar het publiek heeft intens genoten van prachtig jeugdvoetbal in al zijn facetten. 

|Doorsturen

BuienradarAgenda