Voetbal

Bedrijfshulpverlening fc Harlingen up-to-date

Sinds 2018 staat de BHV-AED-EHBO en reanimatiecursus jaarlijks op de agenda en elk jaar zijn er weer vele geïnteresseerden die de cursus willen volgen. Ook dit jaar was dit weer het geval. Naast de vaste cursisten ook een aantal nieuwe cursisten en zo kon Tom Postma samen met zijn vrouw Silvia namens BHV First Aid met twee groepen aan de slag.

De mond-op-mond beademing en het reanimeren kwamen aan bod waarbij de AED uitvoerig getest en toegepast werd. Extra aandacht was er voor hulp voor kinderen, wel zo belangrijk voor een voetbalvereniging met veel jeugdspelers. Diverse wonden werden nagebootst waarbij er adequaat gehandeld moest worden. Nieuw dit jaar was de elektrische brandblusser. Een ‘brandje’ in de vergaderruimte zorgde voor een flinke rookontwikkeling. In duo’s werd de ruimte verkend, ontruimd en succesvol geblust.

Online moeten de cursisten alleen nog de E-Learning BHV afronden waarbij ze een certificaat kunnen halen. Daarna zullen de pasjes uitgereikt gaan worden en is fc Harlingen dankzij BHV First Aid up-to-date wat betreft de bedrijfshulpverlening.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda