Sport

Bakkerij Elsinga Partij wederom een groot succes.

De inmiddels traditionele Bakkerij Elsinga Partij vond afgelopen zondag weer plaats op het kaatsveld van KV Eendracht. Deze partij is de afsluiting van het kaatsseizoen bij KV Eendracht. De organisatie lag, net als vorig jaar, bij Lammert Stellema. Deze partij stijgt in populariteit, mede dankzij de felbegeerde Age Tichelaar Wisselbokaal, uitgereikt door Age zelf. Waar er vorig jaar nog maar vier parturen op de lijst stonden, waren het er dit jaar zes. 

Er werd in een poule gekaatst, wat betekende dat elk partuur vijf keer in actie moest komen. Kleine tegenvaller was dat er ’s ochtends nog twee afmeldingen kwamen door ziekte en een blessure. Dit had als gevolg dat twee parturen het met zijn tweeën moesten doen. 

 

Om 09:00 uur gaf scheidsrechter Age Tichelaar het startsein en alle zes parturen konden gelijk los. Het werden ook gelijk drie spannende partijen welke pas beslist werden op 5-5 of 5-4. Ook in de tweede omloop weer spannende partijen waarvan er twee eindigden op 5-5. Hiermee was de bevestiging dat alle parturen goed aan elkaar gewaagd waren en dus de loting goed was. Ook het weer zat mee, op een kleine bui in de ochtend na was het stralend weer. Kortom, alle ingrediënten voor een geslaagde dag waren aanwezig. 

 

Voordat de prijsuitreiking plaatsvond werden een aantal trouwe vrijwilligers in het zonnetje gezet met een klein presentje van Madame Fromage uit Leeuwarden. Jan, Douwe, Age en Yvonne hebben het afgelopen seizoen veel werk verricht achter de schermen en hebben ons getrakteerd op een aantal mooie wedstrijden dit seizoen. Veel dank daarvoor. 

 

Dan nog een groot compliment voor onze trouwe sponsor van deze partij: Bakkerij Elsinga. Ook dit jaar waren er weer mooie pakketten beschikbaar gesteld uit de bakkerij, welke bij de deelnemende kaatsers goed in de smaak vielen. Complimenten en heel veel dank daarvoor. 

 

De derde prijs was voor Tjalling Feenstra, Kaylee Kwast en Melanie Boersma met 28 punten. Tweede prijs was voor het duo Rick Alberda en Stefan Quisenaerts met 29 punten. De winnaars met 31 punten was het partuur van Matthijs Beuckens, Jan Kwast, en Jessica Koster. 

 

Matthijs Beuckens werd door Age Tichelaar uitgeroepen tot koning en mag een jaar lang op de Age Tichelaar Wisselbokaal passen.

Men kijkt terug op een zeer geslaagde kaatsdag en deze partij komt volgend jaar zeker weer op de agenda. 

|Doorsturen

BuienradarAgenda