Sport

Bakker en Koogje winnen Walle Geertje toernooi 2018

HARLINGEN - De ‘day after’ van de in Harlingen o zo bekende Visserijdagen is bij het bij Boulegoed tijd voor het jaarlijkse Walle Geertje toernooi. Een bijna net zo bekend toernooi onder de boulers als de Visserijdagen onder de Harlingers. 

Walle Geertje prijswinnaars.

Het bestuur en de vrijwilligers waren op deze zondag al vroeg uit de veren en om half negen al druk bezig om alles klaar te zetten voor dit unieke toernooi. Vanaf negen uur konden de teams zich inschrijven. Er waren 55 teams die zich hadden opgegeven, welke vanuit het hele land weer naar Harlingen kwamen om op dit mooie toernooi te komen spelen.

 

Voor alle deelnemers was er een portie vis beschikbaar gesteld welke ter plaatse werd gerookt. Om tien uur precies opende de voorzitter Pim Vrolijk het toernooi en gingen alle teams de banen op voor drie voorgelote partijen. Na deze drie ronden werden de uitslagen opgeteld en werd er een A poule met 32 teams en een B poule met 23 teams gemaakt, waarna er via een afvalsysteem gespeeld werd. Na vele partijen kwamen uiteindelijk Martin Bakker en Kees Koogje in de finale te staan tegen Mark Norder en Tim van Drunen Littel.

 

De finale begon zo rond 21.00 uur, dus iedereen had er al een lange dag op zitten met veel gespeelde partijen. Team Norder won de toss en mocht dus beginnen en dat deden ze heel goed en pakten meteen een 4-0 voorsprong in de eerste mène. In de tweede mène deed het team Bakker wat terug en pakten 2 punten, 4-2. Het volgende punt is ook voor het team Bakker, 4-3. Hierna pakte team Norder weer twee punten, 6-3. De volgende mène’s gingen puntje voor puntje naar team Bakker, 6-5. Een goede mène van team Norder bracht de stand op 9-6 maar nog steeds was de wedstrijd niet beslist en zeker ook nog niet gewonnen door team Norder. Team Bakker pakte weer twee punten en het verschil is nog maar één punt, 9-8. Team Norder pakte weer een punt, 10-8. Het einde kwam langzaam dichterbij en de spanning was te voelen. Dan kwam daar het team Bakker met een geweldige mène en pakten in één klap 5 punten, 10-13. En opeens was de wedstrijd dan toch snel afgelopen.

Het was in de finale weer goed te zien dat hier toch echt de Nederlandse top aan het spelen was met prachtig spel en een enorm niveau. Zo ging de wedstrijd dus naar Martin Bakker en Kees Koogje, welke uit de handen van de voorzitter Pim Vrolijk een hoofdprijs van € 350,- kregen uitgereikt en een mooi boeket bloemen.

 

Uitslagen van het toernooi zijn verder als volgt:

A-poule

1 Martin Bakker – Kees Koogje.

2 Mark Norder – Tim van Drunen Littel

3/4 Gerard Zijlstra -Herman Soppe / Rik Moorlag – Patrick van der Schiet

A-complementaire

1 Edward Vinken – Jakob Huitsing

2 Frans-Jan Hengst – Dora Ketting

3/4 Gerrit Hiemstra – Klaas Tichelaar / Jorret Neyman – Henk de Kwaadsteniet

B-poule

1/2 gedeeld team Minneman-Warmerdam en Steenhuis-Tilman

3 Hans Smit – Siebren Stienstra

B-complementaire

1 Erik van der Sluys – Daan Conijn

2 Anna Lichtendahl – Jan van der Heide

3 Claude Lamas – Harry Kamp. 

|Doorsturen