Voetbal

Anna Casparii/Pizzeria Pompeï zaalvoetbalcompetitie

Veteraan Tjeu Visser kan ut niet meer belope tijdens de westrijd Nesta – PoPaLo.

POPALO – Nesta Shipping/cafe Reckneck     5-1

De wonderen binne de wereld nog niet uut, was coach Hilbrand Pollema eerst nogal kritisch, we winne nooit een, nou was ut allemaal feest. Het begon met een pass van Brian Visser op Helik Norbi die verwoestend uithaalde en hange dat ding, 1-0. Een vrije trap van Norbi belandde op de paal, en aan de andere kant kreeg Sjoerd ten Hoeve twee minuten straf voor te hard ingrijpen. Brian Visser schoot vanaf de zijlijn en de bal vloog er in, 2-0 voor PPL. Toen kwam keeper Pieter Wesseloo van PPL even onder druk maar hij pakte een hoop ballen. Toen ineens stond Stefan van Sertima vrij en met een simpele voetbeweging maakte hij 3-0. In de tweede helft zette Helik Norbi nu Brian Visser vrij voor doel en die maakte 4-0. De vreugde straalde van de jongens van PPL af en Hilbrand Pollema had al een vat bier bestelt. Nou binne de jongens van Nesta al aardig an e leeftied en nou moest de aller aller oudste Tjeu Visser oek nog teugen scoren, 4-1. Sjoerd ten Hoeve had een kans om 4-2 te maken maar keeper Pieter Wesseloo stopte zijn strafschop. Er was nog een schot van Efan van Sertima op doel en daar griemde keeper Tjerk Bekius se met om dat ie in e goal rolde, 5-1. Daar bleef het bij de eerste overwinning voor PPL dus.

 

Manutec – Buurt Bazen       2-5

De eerste kans was voor Manutec maar helaas mistte Anne A., hij schoot in de handjes van de keeper. Hans Otten van BB mocht een vrije trap nemen en dat deed hij keurig, 0-1. Een mooie solo van Maurice Kamp wist hij ook mooi te beëindigen 0-2. Ook Saud Rouij vloog op snelheid langs de lijn en roste de bal in de bovenhoek, 0-3. Manutec kreeg mooie kansjes maar Mark de Rooy schoot een voorlangs en een net naast. Ja en toen kwam Saud Rouij met een geweldige punter en was het 0-4. En eindelijk deed Manutec wat terug. Rienk Toering bood Mark de Rooy een niet te missen kans en hij mistte ook niet, 1-4. Saud Rouij raakte de paal en Djan al Khadr sprong netjes over de keeper maar voor het lege doel mistte hij. Djan al Khadr maakte echter zijn foutjes goed en maakte keurig 1-5. Uit een vrije trap bepaalde Willem Wielinga de eindstand op 2-5.

 

Schilder vd Ploeg/Kantine W.hal – van der Meulen     6-2

Van der Meulen staat 1 punt voor op vd P/Kantine maar die hebben drie wedstrijden minder gespeeld. Het was een snel begin met over en weer kansjes en se vlogen as hazen. Vd P/Kantine opende, een droge knal van Stefan Adema deed het net bollen, 1-0. Een mooie uitgooi van keeper Egbert Jan werd voorlangs geschoten door Remko Zandberg. Een tikje van Sjouke Bootie op Stijn Schakenbos betekende 2-0 voor vd P/Kantine. De jonge jongens van V.d. Meulen gaven hun tegenstanders goed partij. Alhoewel de ouderen toch wat slimmer waren. Snelle uitgooi keeper Zuiderhof kwam bij Stijn Schakenbos, die verlengde op Sjouke Bootsma en hoppa het was 3-0. Er was een opleving. Frank Coockson joeg de bal hast deur ut net heen, 3-1, maar meteen vloog de lange Jilke Alkema, met sien neie kapsel, door de defensie en maakte hij 4-1. Michel v.d. Ploeg was even hangen bleven dat zag Sjouke Bootie die gaf hem de bal en dat was 5-1. En meteen daarna maakte Sjouke Bootie er 6-1 van, v.d. Meulen deed wat terug het was Jesse Mulder die vanaf de zijlijn 6-2 maakte. Goede tegenstand van V.d. Meulen maar de routine gaf de doorslag.

|Doorsturen