Voetbal

Anna Casparii/Pizzeria Pompeï zaalvoetbalcompetitie

Deze springt wel erg hoog, in de wedstrijd Van der Meulen-Buurt Bazen.

Bouwvisie Friesland – Philipse IT    9-2

BV werd direct gevaarlijk, het schot van Pieter K. kletste helaas voor hem op de paal. Maar de volgende was wat verder weg en die vloog er wel in, 1-0. En BV ging door, Kees Knier draaide as een ballerina om sien as en sien skot vloog ur oek in, 2-0. Philipse probeerde het wel maar de kans die ze kregen schoten ze net naast. Aan de andere kant roste Kees Knier een bal op het kruis, vervolgens omspeelde Friso van Eyck de keeper en was het 3-0. Even wudden ze bij Philipse wakker, omspeelde Kevin Hoekstra 2 man en scoorde 3-1. Siebe Lutgendorff maakte een hele mooie, hij passeerde een op de zijlijn en lobte fraai 4-1 binnen. Philipse brak nog een keer door maar de paal stond in de weg. De man die de gouden schoen verdiende was Pieter K, achternaam was weer us niet te lezen, hij maakte 5-1 nog voor de wissel. Na de wissel tikte hij nog 3 in het netje en Friso van Eyck nog 1, tegen scoorde nog Arno Rotteveel eindstand 9-2.

 

PoPaLo – Oosterhof/Holman    3-5

PPL begon vliegend, ut leek wel dat se gember in hun reet hadden se vlogen ze. En vanaf de aftrap vloog Helik Normi ut hele zootsje voorbij en maakte na 7 seconden al 1-0. Maar ja even later hest daar de ouwe veteraan Sicco v.d. Bij, hij zette ut hele zootsje op ut verkeerde been en het was 1-1. Maar PPL streed voor hun eerste overwinning en toen Efan van Sertima een mooi passje gaf op Helik Norbi was het 2-1. Coach Hilbrand Pollema gaf nog wat onnodig advies aan Helik Norbi, zo van, must beter dien best doen. Waarop Norbi zijn shirt uittrok en zei, must dat sjirt zelf an dien donder doen, sien wast stou kanst, en dat dus in het Hongaars. Woest knalde Norbe vervolgens een bal op de kruising en was het weer all you need is love met die twee. Net voor de zoemer maakte Sicco v.d. Bij trouwens nog wel even 2-2. En toen Brent de Groot door de defensie vloog werd het 2-3. Maar weer was het Efan van Sertima die Norbi in staat stelde om 3-3 te maken en dat deed hij. Helaas had PPL geen wissels en dat brak hen op, Brent de Groot maakte 3-4 en de aalgladde Sicco v.d. Bij besliste de strijd: 3-5.

 

RCM Administratie – Broodje Nuchter    4-7

De eerste snelle aanval kwam van Broodje Nuchter en zo kon Cyrus Boerman al snel 0-1 maken. En beide ploegen vlogen hun ut vuur uut de skoenen met hun snelle aanvallen. Arjan Outhuyse, een echte Sexbierummer, wist vanaf de zijkant 0-2 te maken. En Nils Podt vergrootte de voorsprong nog verder, 0-3. Maar toen kwamen toch de jonkjes van RCMA eindelijk. Arjen Speckman die maakte 1-3, gevolgd door een pegel van Max Neijenhuis 2-3. Maar ja BN bleef ook scoren en weer was het Arjan Outhuyse die de roos raakte, 2-4. En 2 tellen later bewees Rene Metz zijn waarde en bracht de spanning terug, 3-4. De Brood-jongens waren even scherper, Arjan Outhyuse maakte 3-5 en al vallend maakte Sylvester Feenstra er 3-6 van. Het was over en uit voor RCMA, wel maakten ze nog 4-6 door Arjen Speckman maar meteen bepaalde Sylvester Feenstra de eindstand op 4-7.

 

Van der Meulen – Buurt Bazen    3-1

Jesse Mulder roste direct een bal op de paal, dus geen doelpunt voor Van der Meulen. Beide teams speelden wat op de counter en dat leverde zo nu en dan wat kansen op. Keepers pakten overigens ook enkele ballen fraai uit hun domein. Martin van Andel kreeg een bal aangespeeld nam het leer goed aan en haalde meteen uit, 1-0. Djan el Khadr kwam aan de andere kant alleen voor de keeper maar hij miste. Hassan Almala gaf een goed passje aan Mohamed Daher en die scoorde wel 1-1. Daarna kreeg Abdelhar Zoundri een mooie kans maar hij maakte niet 1-2 maar schoot voorlangs. Djan el Khadr mocht zelfs een penalty nemen maar ook die ging mis. En toen viel het doelpunt natuurlijk aan de andere kant. Frank Claasz Coockson schoot op de paal maar Jesse Mulder tikte de rebound toch binnen, 2-1. BB kreeg mooie kansen maar miste ze allemaal. Een uitgooi van de keeper kwam bij Jesse Mulder, die verlengde de bal en Remko Zandberg besliste de wedstrijd, 3-1.

 

|Doorsturen