Voetbal

Anna Casparii/Pizzeria Pompeï zaalvoetbalcompetitie

Johan Janssen, niet van de bal te krijgen (wedstrijd Veltman Maritiem-Friesland Direct).

Schilderbedr. V.d. Ploeg/Kantine Waddenhal – ZWF/Poelstra  5-4

Meteen gingen de mannen van v d Ploeg/Kantine in de aanval en meteen wist Michel v d Ploeg de roos te raken 1- 0. Het was even slikken voor ZWFP maar het werd nog erger Ronald Jilderts kwam alleen op de keeper af en weer was het raak 2-0. Maar de tegenstanders ontwaakten S Amels wist vanaf de zijkant 2-1 te maken. En ze gingen door ook Ihan Yildiz wist het net te doen bollen 2-2. Het bleef spannend want nu was v d Ploeg/Kantine weer aan de beurt. Michel v d Ploeg griemde sien kleine billugje deur wat tegenstanders en hoppa 3-2. Michel v d P onderbrak een aanval gaf de bal aan Pier Zaagemans en de jonge maakte 4-2. Dat het ie niet van sien pa Wietse want die kan vanaf 4 meter nog niet een vliegtuughangaar rake. Trouwens ut volgende pasje van Ralf van Hurck ramde Pier oek op e paal. Daniel Bleeker bracht de spanning weer terug met een harde pegel 4-3, weer was er antwoord Ralf van Hurck zette sien oranje skoensje teugen de bal, de keeper kreeg um nog op sien poot maar hij ging ur wel in 5-3. ZWFP vielen aan maar waren te onrustig en misten teveel kansen, het werd nog wel 5-4 door S Amels. Ut wudde oek wat gremietiger maar de stand veranderde niet meer. 

 

V.d. Meulen – Manutec  4-3

Bij winst zou v d Meulen mee blijven draaien in de kop van de competitie. Maar Manutec opende de score toen Willem Wielinga de bal tussen een woud van benen door tikte 0-1. V der Meulen kwam terug, Martijn van Andel speelde zich mooi vrij en maakte 1-1. Hij werd meteen gewisseld door coach Zandberg. Ook Frans Clausz Cookson werd meteen gewisseld toen hij met een droog schot 2-1 maakte. Aan de andere kant haalde Anne Alberda uut maar, helaas hij raakte uut balans en viel plat op sien donder. Remko Zandberg ontpopt zich als vrije trap specialist ook nu roste hij een in de touwen 3-1. Het werd 4-1 door een knoert van Peter Zuiderhof in de rechterbovenhoek. Manutec probeerde van alles en een bal van Marco Bos tussen de benen van de keeper door betekende 4-2. En een fluwelen solo van Pim Attema ronde hij mooi af 4-3. Verder kwamen ze niet en dat kwam vooral door goed voetbal van het jeugdige team van v d Meulen.

 

Broodje Nuchter – Philipse IT  9-1

Ook Nuchter staat mee aan kop en wil dus wel graag winnen, en het begon goed Merwin Bontes zag zijn inzet tussen de benen van keeper Visser doorgaan, die het leer niet aan zag komen 1-0. Aan de andere kant een mooie aanval maar met een katachtig redding sloeg keeper Karst v d Heide de bal uit zijn doel. Sylvester Feenstra schoot eerst op de paal maar de volgende was wel raak 2-0. En Broodje Nuchter ging door Ayrus Boerman tikte de bal in de verste hoek 3-0 en Arjan Outhuyse joeg de bal in het dak van het doel 4-0. Nog voor de wissel maakte Sylvester Feenstra 5-0 en Philipse kwam er eigenlijk niet aan te pas. Alhoewel in de 2e helft ze wel degelijk kansen kregen maar ze misten of keeper Karst v d Heide pakte ze. Tot ieders verrassing vloog een voorzet van Sylvester Feenstra in het doel 6-0. En toen wist eindelijk Marco Zeilmaker de eer te redden 6-1, door Arjan Outhuyse en Nils Podt 2x werd de eindstand uiteindelijk 9-1. 

 

Veltman Maritiem – Friesland Direct  2-5

Het is wel wat verrassend maar met wat nieuwe spelers tussen de ouwe van dagen staat FD toch maar keurig bovenaan. Johan Janssen moest duidelijk even warm wudde want sien eerste kans vloog naast en de tweede pakte de keeper. VM kwam voor, Justin Attema zijn schot kwam tegen een been van een tegenstander maar vloog er wel in 1-0. Kevin Hobgin was wat wild en kreeg 2 minuten straf, toch kwam zijn teamgenoot Justin Attema alleen voor de keeper maar hij miste. Eindelijk benutte FD een kans en de schutter was Drewes Janssen 1-1. Tweede helft kwam een vrije trap van Peter v d Veer voor de voeten van Johan Janssen die kreeg een niet te missen kans en dat deed hij dan ook niet 1-2. Drewes Janssen liep een tegenstander omver en kreeg ook 2 minuten, nee dan is sien grote broer Johan een stuk slimmer en hij joeg oek nog us een vrije trap in e touwen 1-3. En de man maakte een zuivere hatrick hij maakte ook nog 1-4. Keeper Reijenga was even sien uutzicht kwiet roste een bal teugen de rug van Justin Attema en het was 2-4. Aziz Yousef maakte nog 2-5 een mooie overwinning voor FD met een uitblinkende Johan Janssen, goeie voetballer.

 

|Doorsturen