Anna Casparii/pizzeria Pompei zaalvoetbalcompetitie

Pappe Hilco (l) wacht af en seun Jesse wil um op snelheid passeren tijdens de wedstrijd RCM Administratie-Van der Meulen.

Broodje Nuchter – Bouwvisie Friesland          3-5

Wilde beide teams nog een kans hebben op het kampioenschap dan moesten ze beiden winnen, ja en dat kan niet. De eerste kans was voor Nuchter maar de inzet van Arjan Outhuyse werd netjes naast getikt door keeper Dirk Alkema. En Alkema moest nogal us plat op e billug want ze namen um onder vuur. Maar ja toen kreeg je een uitval van BF en zette Marc Burger zijn ploeg op 0-1. Dat duurde niet lang Arjan Outhuyse gaf de bal aan Cyres Boersma en het was 1-1. Er kwamen kansen over en weer maar vooral BN mistten de mooiste. Toch had Cyrus Boersma er wel weer een goeie actie bij en stond BN voor 2-1. Kees Knier ronde een mooie actie goed af en dat was 2-2, meteen daarover heen knalde Marc Burger weer raak, BF leide 2-3. Een mooie pass van Kees Knier ronde Mart v.d. Molen netjes af 2-4. Vervolgens werd een vrije trap keurig genomen door Robert v.d. Zee en werd het weer spannend 3-4. Weer kwam keeper Dirk Alkema onder vuur maar de man pakte alles. Mart v.d. Molen kon 3-5 maken maar die mistte dat deed Marc Burger even later beter en hij besliste de wedstrijd 3-5.

Philipse IT – Nesta Shipping\cafe ReckNeck 3-5

Verder dan wat heen en weer gepiel op het middenveld kwamen beide teams in het begin niet. Maar toen liet de Philipse defensie Daan de Schiffaert vrij staan en hij maakte 0-1. Ze waren hardleers bij Nesta want twee tellen later stond Daan weer vrij dus zei die, hartelijk dank en maakte 0-2. Ze waren wakker skrokken bij Philipse en Arno Rotteveel tikte netjes 1-2 binnen. Toen volgde een prachtig doelpunt, Niels de Lange nam de bal in een keer uit de lucht en hoppa het was 2-2. Toen vielen ze bij Philipse weer even in slaap en bleken de broerkes ten Hoeve klaarwakker. Tobias te Hoeve maakte 2-3 en Harm ten Hoeve joeg 2-4 in de touwen. In de tweede helft begon Kevin Hoekstra met een poeier op doel en de bal ging er via de voet van keeper Bekius in 3-4. Jelte kwam alleen op keeper Bekius af maar die dook de bal van Jelte sien skoen. Jelte kreeg ook nog twee minuten straf voor ruw spel en Tobias ten Hoeve knalde op de paal, sien broer deed dat beter en besliste de wedstrijd 3-5.

Veltman Maritiem – ZWF/Poelstra                  3-0

Het spel ging hier aardig snel maar er waren weinig uitgespeelde kansen wel een paar flinke kogels op het doel. ZWFP kreeg een mooie kans S. Amels gaf de bal op maat af aan Bas Koster die kon um ur met sien jonge heer wel inlegge maar hij skopte gewoon mis. VM kregen een vrije trap die werd tegen keeper Schippers aangeknald de bal spatte het veld weer in en daar stond Justin Attema en hoppa raak 1-0. Daarna schoten beide teams een bal op de paal, de richting was niet in orde bij de mannen. Zo snel de eerste helft ging zo traag ging het in de tweede helft wel vielen er toch nog twee goals. Dit keer kwam een rebound voor de voeten van Soulaiman Snoussi en dat werd 2-0. VM waren in de aanval en keeper Schippers had het druk hij moest zich pas overgeven na een knal van Justin Attema 3-0.

RCM Administratie – Van der Meulen              3-2

Keeper van Riet van RCMA had al een bloedneus toen had ie nog gien bal raakt, ze hewwe dur twee dozen watten indouwt en toen kon ie weer los. Het enige gevaar van RCMA kwam van Hilco Mulder zijn schot kwam op de paal. Maar Hilco kreeg oek weinig ruumte want hij ston teugenover sien seun Jesse en die was wel een bitsje sneller. Maar toen Niels Outhuyse een terug spattende bal in de touwen drukte ston pappe Hilco toch met 1-0 voor. Even later schoot Niels Outhuyse ook nog een bal tegen het plafond. In de tweede helft was daar een mooie aanval voor vdM, Martin van Andel tikte op Remko Zandberg en die maakte 1-1. De volgende pass kwam van Bas Helffrich en die bereikte Martin van Andel en hij maakte 1-2. Jesse Mulder kon er maar niet langs komen en toen Sander Zeilmaker een vrije trap mocht nemen werd het 2-2. Helaas joeg Remco Zandberg een pass van Jesse Mulder op de paal. Het leek 2-2 te blijven maar er volgde nog een mooie aanval van RCMA. Bas Helffrich tikte op pappe Hilco die gaf door op Niels Outhuyse en hij besliste de wedstrijd 3-2.

12 Philipse-IT                                       9  2 1  6    7  25  46 -21

13 Manutec                                           11  2 1  8    7  24  52 -28

14 BuurtBazen                                     12  2 1  9    7  30  74 -44