Anna Casparii/Pizzeria Pompeï zaalvoetbalcompetitie

Goeie aannames van Ralf van Hurck in de wedstrijd Van der Ploeg/Kantine Waddenhal.

Friesland Direct – PoPaLo  12-3

De coachen en de spelers van PPL hadden nog maar net de kont op de bank neergevlijd of Niels Vlottes had er een inliggen 1-0. Ja en hier had sponsor Hilbrand Pollema al voor gewaarschuwd die ellendige walk overs. Want 2 tellen later had Drewes Janssen alweer 2-0 gemaakt. Nou was het ook niet verstandig dat PPL zonder wissels speelden wat dat breekt je op. En nou lees ik dat die Viskarre, de keeper, oek niet op e goal ston en dat skilt een sluk op een burrel natuurlijk, hij had een ontstoken kontspier. Een tikje van Johan Janssen op Niels Vlottes betekende 3-0, even kreeg Nick v d Kooi de ruimte en hij scoorde voor PPL 3-1. Aziz Yousef maakte 2 en Niels Vlottes 1, Lowie Quisenaerts scoorde tegen ruststand 6-2. In de 2e helft ging FD gewoon door Aziz Yousef maakte nog 3, Jeroen v d Nieuwenhuizen 1, Johan Janssen tikte nog 2 binnen, tegen scoorde nog Helik Norbi eindstand 12-3.

Bouwvisie Friesland - Buurt Bazen 11-5

Het was wel verrassend dat de Buurt Bazen er eerst doorliepen als een mes door de zachte boter. Mohamed Daher maakte 0-1, Djan Alkhodi knalde 0-2 binnen en Hassan Almala wist zelfs 0-3 te maken. Toen gingen de mannen van BF los Pieter N. soleerde door de gehele defensie heen en het was 1-3. Vervolgens werd Pieter N. goed aangespeeld en hoppa het was 2-3, Friso van Eyck kwam alleen op doel af en het was gelijk 3-3. En toen Pieter N. ook alleen op de keeper afkwam stond BF voor 4-3. Nog voor de wissel was het weer Pieter N., die op scherp stond, en 5-3 in de touwen joeg. En de Bouwvisie ging door in de 2e helft Kees Knier deed het net bollen 6-3, 7-3 kwam van Lars Vellinga, Kees Knier weer nu 2x 8-3 en 9-3, Hasan Almala deed wat terug 9-4, Friso van Eyck en Pieter N 10-4 en 11-4 en de eindstand werd bepaald door Djan Alkhodi 11-5.

Manutec – ZWF/Poelstra 1-2

Vielen in de vorige twee wedstrijden de doelpunten als rijpe appeltjes van de boom en deze wedstrijd werd het een stuk minder. Manutec nam de leiding toen Bouwe v d Veen een mooie pass van Pim Attema afrondde 1-0. Daarna moest de keeper van Manutec in ut spier en dat ie ook, hij sloeg menig aanval van ZWF/P af. Ook in de 2e helft werd weinig gescoord maar bleef ZWF/P de aanval zoeken. En toen F Sopacua zich slim een weg door de defensie baande maakte hij netje 1-1. Ook Manutec probeerde van alles maar die lagen overhoop met de juiste richting. Er liep een man aan de andere kant die overal tussen zat, Bas Koster, en dat leverde ook nog eens de winnende treffer op 1-2.

Schilderbedrijf Van der Ploeg/Kantine Waddenhal – Philipse IT 6-1

Vanaf de aftrap vloog Ronald Jilderts ur deur as een hazewienhon en maakte meteen oek nog 1-0. Even later kreeg Jiderts weer een kans maar die skoot ie in ut wandrek. Aan de andere kant moest keeper Hessel Zuiderhof twee keer met sien lange billug gestrekt om met de toppen van sien vingers doelpunten te voorkomen. Een snelle uitval van v d P/Waddenhal, Ralf van Hurck kwam aan de bal en gaf een niet te missen pass op Sjouke Bootsma en het was 2-0. En een verre lob van Sjouke Bootie betekende 3-0. Philipse kon niet echt een vuist maken en de kansen waren ook sporadisch. Wel was er nog in de 1e helft een prachtige aanname van Ralf van Hurck die hij liet volgen door een droge knal 4-0. In de 2e helft maakte Stefan Adema 5-0 en daarna wist Kevin Hoekstra toch de eer te redden voor Philipse 5-1. Matheusz IJpe wist uiteindelijk ook nog 6-1 te maken.