Anna Casparii/Pizzeria Pompeï zaalvoetbalcompetitie

Viskarre met sien tong uut de bek achter de bal an, in de wedstrijd Broodje Nuchter-PoPaLo.

Broodje Nuchter – PoPaLo 6-1

PPL heeft het zwaar in deze competitie waar maar een poule is van 14 ploegen, dus zitten sterk en wat zwakker allemaal bij elkaar in. Die jongens lope hun ut heen en weer, zei sponsor Hilbrand Pollema, en ze krije altied een pak op e billug, ik kan ze hast niet meer motivere. BN begon goed met een doelpunt van Nils Podt, daarna vielen er een paar achter elkaar: Cyrus Boerman maakte 2-0 en meteen daarna Bobby Podt 3-0. Ja en toen maakte PPL-speler Jurjen Breimer oek nog een keer hands en moest-ie ur uut voor 2 minuten. Vervolgens vloog die nuvere keeper Gerard Viskarre Rutten uut sien goal en kon Sylvester Feenstra met de ogen dicht 4-0 make. De tweede helft ging het toch wat beter met de voddeboeren J v.d. Veen brak door en scoorde 4-1. Maar ja toen Robert v.d. Zee zich even later door de defensie wrotte werd het 5-1. En nog voor tijd wist Sylvester Feenstra er nog 6-1 van te maken. Dat is een ruime nederlaag maar as sponsor de mannen wat harder traint en sien keeper in e goal vastbiend dan komt ut wel goed.

Bouwvisie Friesland – Veltman Maritiem 6-6

Dit werd een mooi gelijk opgaande wedstrijd met aardig wat doelpunten. Marcel Amels was keeper bij VM maar hij leek meer op een vliegende keeper. Het duurde maar liefst 12 minuten voor er werd gescoord, een schot van Soulaiman Snoussie vloog via beide palen binnen (0-1). Die voorsprong was snel weg; Siebe Lutgendorff knalde 1-1 in de touwen. Een tikje van Siebe op Pieter W. betekende 2-1, een mooie uitgooi van keeper Amels op Snoussie en hoppa het was 2-2. Het was de beurt weer aan VM, Dani van Eyck maakte 2-3 en Lenny Tijsen prikte 2-4 achter keeper Alkema. Het werd stuivertje wisselen, een slalom van Hidde Huisman rondde hij netjes af; 3-4. Weer een passje van Siebe Lutgendorff op Jaap Koopmans betekende 4-4 en Jaap rondde eveneens een mooie snelle aanval af, 5-4. Snoussie bleef gevaarlijk en hij maakte 5-5, weer nam VM de leiding door Marvin Brandsma, 5-6. En het was terecht dat Mart v.d. Molen de gelijkmaker nog inschoot, 6-6, het was een hele leuke wedstrijd.

Oosterhof/Holman – Manutec 1-1

In tegenstelling tot de vorige wedstrijd werd hier weinig gescoord. Geert Jan de Groot kon OH op voorsprong zetten maar zijn goed genomen vrije trap vloog op de paal. Maar ze kwamen toch op een voorsprong van ver en van de zijkant knalde Sietse Sytema hard raak 1-0. Manutec zocht de aanval maar zij vonden keeper Kor Steert in topvorm of ze knalden naast of over. De uitvallen van OH waren levensgevaarlijk, zo vloog Sicco v.d. Bij er langs maar zijn inzet belandde op de lat. Manutec knalde ook nog een bal op de paal en aan de andere kant ging een schuiver van Sietse Sytema net voorlangs. Maar toen eindelijk kreeg Pim Punde de bal en de wist de verdiende gelijkmaker binnen te tikken, 1-1. The man of the match was zeker keeper Kor Steert.

Friesland Direct – RCM/Administratie 3-3

Ook dit was een gelijk opgaande wedstrijd en er was veel spanning. Al na 3 minuten wist de onnavolgbare Johan Janssen vanaf de zijkant zo hard te schieten dat keeper Tetze Helvrich de rest van e week met een piep in sien oor liep, 1-0. Niels Outhuyse bood Johan J weer een kans maar nu was hij wat overmoedig en raakte de paal. Vervolgens was daar Drewes Janssen die twee schijnbewegingen maakte, het-ie van sien broer leert, en ook hij scoorde 2-0. De teugels werden even wat gevierd en daar profiteerde RCM/A van. Jasper de Jong maakte 2-1 en toen Sander Zeilmaker een bal mooi kreeg aangespeeld, was zijn tegenstander nog niet wakker en maakte hij 2-2. Keeper Tetze Helvrich had inmiddels sien plastiek contaktlensen inruilt voor een normale bril, toen zag-ie alles wat beter. En ja hoor daar was hij weer Johan Janssen uit stand deed hij het net bollen, 3-2. Sander Zeilmaker miste nog een mooie kans op 3-3 en Aziz miste alleen voor de RCM/A keeper. Rene Metz speelde Hilco Mulder aan en die stond in een onmogelijke hoek maar hij wist de bal toch in de korte hoek te frommelen, 3-3. Daar bleef het bij en ook dit was een leuke wedstrijd.