Voetbal

Anna Casparii/Pizzeria Pompei competitie

Arjan Outhuyse redt met een sliding (Broodje Nuchter-Veltman Maritiem)?

Broodje Nuchter-Veltman Maritiem                  4-4

Middenmoter Veltman Maritiem moest tegen een van de koplopers, Broodje Nuchter. Beide ploegen loerden op de counter. Hun schoten waren soms van veel te ver en erg onnauwkeurig. Maar ja toen dan keeper V.d. Werf uit zijn doel was wist Sylvester Feenstra daar van te profiteren en zette BN op 1-0. Maar meteen zocht VM de aanval en stond hun spits Justin Attema op de juiste plaats om 1-1 te maken. Het bleef heen en weer vliegen de eerste helft maar er werd niet meer gescoord. In de tweede helft werd dat beter, een pass van Mervin Bontes bereikte Sylvester Feenstra en hij maakte 2-1. Vervolgens zette Sylvester Feenstra ut hele zootsje op de verkeerde poot en scoorde oek nog 3-1. Maar VM vocht terug. Marcel Amels ging door het centrum van de defensie en hoppa 3-2. Het antwoord van BN kwam vrij snel en wel van Cyres Boerman, 4-2. Dan dink je de winst het BN in e buuse maar dat was niet se. Met een knorre mesen voor de goal docht Soulaiman Snoussi, ik probeer ut en tussen alle poten deur ging de bal urin, 4-3. En in de laatste seconden wist Justin Attema ook nog de wel verdiende gelijkmaker te maken 4-4.

 

Bouwvisie Friesland – ZWF/Poelstra             9-3

BF begon met een prachtige aanval die even fraai werd afgerond door Mart v.d. Molen, 1-0 voor BF. Even later vloog Mart ur as een raket langs maar sien bal kwam op e lat. Een slalom van Pieter Kleinjan rondde hij mooi af, 2-0 en daarna tikte hij ook nog 3-0 binnen. ZWFP werd wakker en Salan Nuud deed wat terug, 3-1, maar een tikje breed van Friso van Eyck werd netjes binnen getikt door Pieter Kleinjan, 4-1. Ut locomotiefke Daan Schaaf was inmiddels oek op gang komen en hij verkleinde de achterstand, 4-2. Maar die Pieter had een gouden puntsje in sien skoen hij maakte meteen 5-2. En BF was sterker, ze gingen gewoon door Jaap Koopman 6-2, toen deed Salan Nuud weer even wat terug 6-3. Het was prijsschieten voor BF, Siebe Lutgendorff 7-3, Friso van Eyck 8-3 en Pieter Kleinjan maakte de laatste 9-3.

 

Oosterhof/Holman – RCM Administratie       1-4

Beide teams stonden in de middenmoot en hadden natuurlijk alle belang bij winst. Beide ploegen hadden geen wissels dus wudde ut een billug werk voor de mannen. RCMA begon flitsend maar helaas flitste het schot van Sander Zeilmaker op de paal. Bij een aanval door de midden stond Jasper de Jong vrij en hij maakte wel 0-1 voor RCMA. De wedstrijd leek wel een bitsje op kuiervoetbal wat de 60 plusser op ut veld doen. Sipke Bootsma verraste iedereen met een paar mooie schijnbewegingen en maakte 1-1. Het was daarna Sander Zeilmaker die de bal ook wel eens tussen de palen schieten wou. En uit stand lukte dat ook nog. 1-2. OH probeerde van alles maar het liep niet lekker en de conditie werd ook minder. En toen de keeper van OH an e kuier ging maakte Jasper de Jong 1-3. Toen Jasper even later onder de keeper doorschoot was de strijd beslist 1-4.

 

Friesland Direct – Philipse IT           4-6

Marco Zeilmaker kwam alleen op keeper Tom R. af en die voorkwam een doelpunt met zijn grote teen. De volgende bal van Kevin Hoekstra vloog de keeper tussen sien poten deur, 0-1. FD kwam er even niet aan te pas en zo kon Kevin Hoekstra ook nog 0-2 maken en Arno Rotteveel met een wippertje 0-3. De mannen van FD ontwaakten maar hadden wel een strafschop nodig om 1-3 te maken, Niels Vlottes was de schutter. Vervolgens werd een pasje van Niels Vlottes mooi afgerond door Aziz, 2-3. Het was wel wat verrassend maar Philipse vergrote de voorsprong wederom door Kevin Hoekstra, 2-4. Na de wissel werd het weer spannend, uit de draai maakte Aziz 3-4. Het zat FD niet mee Niels Vlottes raakte de paal en de anders zo vaak scorende Johan Janssen raakte nu ook de paal en schoot tegen de keeper. Niels de Lange wrotte zich door de defensie, 3-5, maar Jelte Kroes had snel een antwoord klaar, 3-6. In de laatste minuut maakte Drewes Janssen 4-6, het ie eindelijk meer maakt as sien ouwere broer, en dat was meteen de eindstand. 

|Doorsturen

BuienradarAgenda