Voetbal

Allemaal voltreffers tijdens familieweekend Zeerobben

Hoe hou je een beproeft concept levendig en interessant, met behoud van de goede tradities? Dat is voor de organisatie van zoiets traditioneels als de Familiedagen van Zeerobben steeds weer de grote vraag en uitdaging. Vorig jaar kondigde zich al aan dat de toen net aangetreden nieuwe activiteitencommissie die uitdaging als haar grootste opdracht zag. De lijn van vernieuwingen die toen werd ingezet, daar is dit jaar op voortgebouwd en verder geperfectioneerd. Al tijdens de voorbereidingen spatte het enthousiasme er vanaf bij de organisatoren. Zo’n evenement valt of staat immers met een goede voorbereiding en dat bleek in goede handen. 

De vrijdag

Dat de organisatoren van het EK voetbal in Duitsland even geen rekening hadden gehouden met de familiedagen van Zeerobben valt hen te vergeven. Zeerobben zette de bedreiging, mede dankzij de ondersteuning door enkele fantastische sponsoren, meteen om in een kans en regelde een megagroot LED scherm, zodat de vrijdagavond na het traditionele kaatsen kon worden afgesloten met het gezamenlijk voetbal kijken op een groot scherm. De aanwezigen hoefden rijen dik staand of zittend onder een tentdak niks te missen van de overigens wel wat teleurstellende wedstrijd tussen Nederland en Frankrijk. Dat deed overigens niks af aan de zeer geslaagde en gewaardeerde opzet van het geheel. Een topavond werd het.

De vrijdagse kaatswedstrijd werd voorafgegaan door een zeskamp circuit dat was uitgezet voor de jeugd. Zij konden zich even lekker uitleven op alle speeltoestellen die waren uitgestald en sommigen mochten zelfs ook blijven voor het avondspektakel. Zo leert jong als snel wat oud zoals doet tijdens het jaarlijkse afsluitende familiefeest van Zeerobben. 

De overloop van vrijdagmiddag naar de avond werd veraangenaamd door een bescheiden, maar gevarieerd food-truck festival onder de titel “Smakelijk Zeerobben”. De lekker happen en hapjes van Levels, De Reus, Sushi House, PLUS Lunenborg en Chicken Butler vonden gretig aftrek onder de hongerige bezoekers. Even een bodempje leggen voor een lange avond…

 

De zaterdag

“Als we het weer hadden kunnen bestellen, hadden we het gedaan zoals het was”, zo hoorden we van de organisatoren. En daarmee was de basis gelegd voor een werkelijk heerlijke zaterdag. Veel, heel veel deelnemers en publiek bij de diverse programmaonderdelen, allemaal genietend van de heerlijke omstandigheden, de geboden activiteiten en van elkaars aanwezigheid.

In de ochtend het traditionele Bode-toernooi voor de jeugd, dat onder de bezielende leiding stond van Tom Posthumus. Voor hem was de organisatie meteen ook een opdracht binnen zijn CIOS-studie en wat Zeerobben betreft slaagde hij met vlag en wimpel. De prijzen werden na afloop uitgereikt door Frans Bode, zoon van oud-voorzitter Iede Bode.

Als altijd “tussen de middag” de strijd om de Tinus Booij penalty bokaal. In de voorpublicaties had Zeerobben oud clubicoon Papa Tinus Booij via diverse social media kanalen al even extra onder de aandacht gebracht, zodat ook de jongere generaties leerden waarom de penalty bokaal naar hem vernoemd is. Tinus Booij was een clubicoon zoals er maar weinig zijn. Het is mooi dat de nagedachtenis aan hem via de penalty bokaal in stand gehouden wordt.

De middag werd als gebruikelijk gevuld met het gekostumeerd klein veld toernooi, waarbij de uitdossingen van sommige teams weer zowel bewondering opwekte voor de creativiteit als ook voor de prestaties om in die uitdossingen nog te voetballen ook.

Al tijdens het voetballen waren de terrassen goed bezet, werden kelen gesmeerd en magen gevuld en toen na afloop de live muziek met Folkert Hans en Johnny Kamminga eenmaal losbarstte was er geen houden meer aan: sfeer tot de kleine uurtjes als een waardige afsluiting van een fantastisch familiefeest. Nu de zomerstop en dan in augustus weer opstarten voor het seizoen 2024/2-25, dat we ongetwijfeld weer gaan afsluiten met een nog weer mooier familieweekend.

|Doorsturen

BuienradarAgenda