Voetbal

Afscheid van inspirerende trainer Marcel Frankena

De walking footballers hebben onlangs afscheid genomen van trainer Marcel Frankena. Frankena kreeg een vaste baan als sportinstructeur aangeboden bij een verzorgingshuis. Die kans kon hij niet laten gaan. Het betekende wel dat hij zijn activiteiten bij enkele verenigingen moest beëindigen, onder andere het walking football. Na de training werd onder een bakje koffie afscheid van de sympathieke Leeuwarder genomen.

Marcel Frankena temidden van de spelers. Staand vlnr Gerard Schuijl, Frans Hoekstra, Joop Sopacua, Age Tichelaar, Teake Koster, Fedde van der Tol, Max van den Broek, Siem Rumping, Simon de Groot, Roel Goudberg, daar achter niet zichtbaar Hobbe Kooistra, Jos Poos, Wiep van der Meulen, Nico Beuker, Stijn Kooijman, Romke Keur, Follie Bijlsma, Jan Volbeda, Martien Haak. Zittend vlnr Jan Willem Veenendaal, Guus van Hurck, Patrick Oosting (trainer), Marcel Frankena (ex-trainer), daarvoor Ubbo Posthuma, Klaas van der Hoek, Piet Kuiken en Jan Toering. Afwezig: Ton Damsma, Karst van der Heide, Bart Mesken, Jappie Poortman, Harry Greve en Ludwig Seerden.

Namens het gehele Old Star team Ouwe Seunen, ontving Marcel een dinerbon voor hem en zijn vriendin Rommy. Verder nog een teamfoto, ingelijst en al. Age Tichelaar had een bloemstukje voor hem, en sprak van een kundige trainer. Voorzitter Nico Beuker van fc Harlingen, ook actief als walking footballer, sprak van een duidelijke klik tussen trainer en team. “Marcel wist als geen ander de sfeer optimaal te creëren. Een goede familiare sfeer die bij onze vereniging hoog in het vaandel staat.”

Marcel Frankena noemde de mannen een bijzonder team. “We begonnen in 2018 met zes spelers en zie wat er nu staat; bijna dertig. Er zijn niet veel teams die dit evenaren en dan de humor, soms hard, maar dat hoort bij de Harlingers. Ik heb deze jaren jullie met heel veel plezier getraind, maar ik weet zeker dat Patrick Oosting een goede opvolger is. Dank voor jullie vertrouwen en als ik tijd heb kom ik nog wel eens langs om te kijken”, aldus Marcel Frankena.

Inmiddels zijn er deze week weer twee nieuwe leden bij gekomen. In november zullen de mannen mee doen aan een toernooi op Terschelling, waar het fenomeen walking football inmiddels ook zijn intrede heeft gedaan.

|Doorsturen

BuienradarAgenda