Sport

Achtste speelronde Copini 60+ kaatscompetitie 2022

Tijdens de achtste speelronde was de opkomst wat lager dan de voorgaande avonden. Dat lag niet aan de kaatsers welke twee dagen geleden deelnamen aan de Copini 60+ veldkaatspartij, want die waren ook nu weer aanwezig. Er zijn nogal wat kaatsers geblesseerd en het is vakantietijd. Hierdoor werd er met tien deelnemers in twee perken gekaatst.

In perk 1 kaatsten de parturen 1 met Simon de Groot, Kerst Heida en Andries Koornstra tegen partuur 2 met Eddy Sjollema, Karst van der Heide en Geert Voogd een spannende partij. En ut waren wel de nummers 1 Geert Voogd en nummer 2 Simon de Groot van de lijst die de degens kruisten. Ut begon voortvarend voor ut partuur Voogd c.s. en dat kwam omdat Andries Koornstra de vorm van vorige week thuus laten had en sewel op als ook uut niet al te best was. Maar oek Simon de Groot had moeite met ut bukken naar de tusseninse ballen van Kassie v.d. Heide. Ut wudde dan oek vrij vlot 4 om 1 voor Kassie v.d. Heide en sien maten. Maar die Andries is een oud Makkummer, Simon de Groot een oud Arummer en Kassie hewwe se onder een boom vonnen, se wete niet waar hij vut komt. Een ding is zeker se geve nooit op en binne se vuul as bargen. De teugenstanders begonnen allemaal wat te griemen en dus wudde ut 4 eersten geliek. Weer namen Voogd en c.s. de leiding 5 om 4 en weer vochten de Groot c.s. hun terug 5 eersten geliek. Het volgende eerst werd spannend maar uiteindelijk trok partuur Voogd aan het langste eind.

 

In perk 2 kaatsten partuur 3 met Frans Alberda en Jan Kwast en tegen partuur 4 met Henk Bruinsma, en Douwe Broersma in een 2 tegen 2 opstelling een leuke partij. Het eerste eerst werd op 6-6 en een kaats behaald door Henk en Douwe omdat het perk met Jan voorin en Frans achterin de kaats niet voorbij sloegen. Ook in het 2e eerst ging het gelijk op en hadden Jan en Frans moeite met de platte opslagballen voorin van Douwe, maar pakten toch het eerst en werd het 1-1. In het volgende eerst had Douwe maling aan de dikke kaatsen van de tegenstander en sloeg enkele ballen boven, wel rollend. Op de stand 6-6 en een kleine kaats kreeg Douwe de door Henk vanuit het achterperk uitgeslagen bal tegen zijn been en verspeelden op een sneue manier het eerst. Hierna pakten Jan en Frans ook het 3e en 4e eerst doordat Henk en Douwe aan de opslag te veel fouten gingen maken. Door goed perkspel met nogmaals een bovenslag van Douwe werd de achterstand verkleint tot 4-2. De pech bleef hun echter achtervolgen met een bal die via de opslagprop van richting veranderde en voorbij de kaats vloog en ook scheidsrechter Age keerde onbedoeld een bal waardoor de tegenstander een dikke kaats hield. Op de stand 5-2 + 6-6 was de opgeslagen bal buiten en betekende het einde van de partij. Samengevat een leuke partij welke anders dan de uitslag zou vermoeden saai en eenzijdig is verlopen. In het perk waren Henk en Douwe goed op dreef, maar verloren door te veel opslagfouten.

|Doorsturen

BuienradarAgenda