Voetbal

39ste Havenstadtoernooi, een niet weg te denken traditie op oudejaarsdag

Fc Harlingen organiseert voor de 39ste keer het Havenstad zaalvoetbaltoernooi op dinsdag 31 december 2019, aanvang 10.00 uur (opening om 9.45 uur) in de Waddenhal. Naast de gebruikelijke acht senioren teams zijn er ook weer zes jeugd JO11 teams te bewonderen op dit toernooi.

 

Bij de senioren won Zeerobben in een zinderende finale van het Regio Team. Uitblinkers waren Patrick Amels (Zeerobben) en Connor Bosma (Regio Team). Het was dan ook geen wonder dat Patrick werd uitgeroepen tot beste speler van het toernooi en Connor tot beste keeper van het toernooi. Bij de jeugd won sc Bolsward de finale van Zeerobben en ook hier waren er prijzen voor beste keeper en speler van het toernooi. Deze eer werd toebedeeld aan Lanvin Warmerdam (keeper, Zeerobben) en Mart Siersma (speler, sc Bolsward). Wie gaan de opvolgers van deze kampioenen worden?

Dit jaar is het de organisatie wederom gelukt om een sterke bezetting te krijgen. Het toernooi begint met een echte Classico namelijk Harlingen-Zeerobben zowel bij de senioren als de jeugd. In poule B bij de senioren zijn er twee nieuwkomers namelijk de Samba Boys en Berlikum.

 

Eregast

Dit jaar is Wiebe van Dijk de eregast. Wiebe heeft ontzettend veel betekend voor het zaalvoetbal in Harlingen en ook voor het havenstadtoernooi. De organisatie willen Wiebe hier graag voor bedanken tijdens de opening van het toernooi om 9:45 uur. Dat dit toernooi met recht traditioneel genoemd mag worden blijkt uit het feit dat het maar liefst voor de 39ste keer wordt georganiseerd. Het is dan ook voor vele supporters, familieleden en sporters een vast onderdeel van de oudjaarsdag. Na afloop is er live muziek met Wietse.

Kortom redenen te meer om op oudejaarsdag naar de hal te komen.

 

Senioren

Poule A: Fc Harlingen, Zeerobben, Regio Team, VV Flevo Middenmeer

Poule B: AVC, Samba Boys Leeuwarden, Berlikum, Wiron Den Oever

 

Jeugd

Poule A: fc Harlingen, Zeerobben, AVC

Poule B: Makkum, Stormvogels, Sc Berlikum

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda