Sport

39e Tobbedanstoernooi toch weer een groot succes

Moe en niet echt voldaan kijkt de toernooicommissie, bestaande uit Joke Schipper, Ronald Vonk, Jan Edwin Geertsma, Marion Faber en Gea van de Schaaf, terug op het 39e tennis- en padeltoernooi. Natuurlijk waren ze blij met een recordaantal inschrijvingen, ruim vierhonderd, maar door de weersomstandigheden moesten er heel wat hobbels genomen worden. En laat dat weer nu net het enige zijn waar de commissie geen vat op had.

Maar terug naar het begin van het toernooi. Op zaterdag 29 juni werden de eerste wedstrijden gespeeld op het zonovergoten Cleem Heegerpark. Ook zondag de 30e was het een prachtige dag. Samen met de baancommissie, enkele sponsoren en de voorzitster van TV Ready opende de toernooiorganisatie officieel en traditiegetrouw het Tobbedanstoernooi met koffie en gebak. Joke Schipper hoopte op een mooie week waarin we met elkaar een prachtig toernooi zouden gaan neerzetten. Een toernooi dat bijna niet meer georganiseerd kan worden op zo'n grote schaal zonder sponsoren. PuntNL Groep en Vynx Records waren weer bereid als hoofdsponsor te fungeren voor het tennis- en padeltoernooi. Daarnaast waren er vele sponsoren die hun bijdrage hebben geleverd om dit toernooi wederom op de kaart van Friesland te zetten. De commissie is deze mensen ongelooflijk dankbaar, want nogmaals, zonder sponsoren kunnen ze dit Tobbedanstoernooi niet organiseren zoals ze dat graag willen.

Naast de sponsoren zijn er natuurlijk heel veel vrijwilligers die meehelpen om er een mooi toernooi van te maken. De mensen van de baancommissie, de mensen achter de bar en de vele handen van mensen die achter de schermen hand- en spandiensten verrichten.

Elke dag was er zowel voor het publiek als de deelnemers iets te eten. Loempia's, wraps, haring, kibbeling, oranjekoek, saté, hamburgers, frites, braadworsten en broodjes beenham. Daarnaast waren er bananen en meloenen. Veel van dit alles werd gesponsord door diverse winkels of bedrijven. Groots!

Terug naar de tennis- en padelweek. Na een prachtig eerste weekend werden de weergoden de organisatie steeds minder goed gezind. Regen, storm, plensbuien, wind, en weer regen en onweer. Alles hebben de spelers moeten ontberen. Het was frustrerend en koud. Doordat de banen van TV Ready regelmatig blank stonden zijn ze een aantal keren uitgeweken naar tennisclub Franeker. Wat fijn dat ze op de banen van die club konden terugvallen. Door deze samenwerking was het mogelijk om op zondag 7 juli het toernooi af te spelen. Om eerlijk te zijn, de toernooicommissie stond na de zoveelste plensbui op het punt de handdoek in de ring te gooien. Maar gelukkig hebben ze die handdoek vastgehouden en hebben het toernooi doorgezet.

De commissie had het dit jaar dus niet gemakkelijk, maar de deelnemers hebben niet heel veel gemerkt van alle frustraties. Ze speelden op elk niveau hun wedstrijden, genoten van het eten, de muziek en elkaar. Op zondag 7 juli leek er geen wolkje aan de lucht geweest te zijn toen een ieder weer blij en tevreden huiswaarts keerde na de prijsuitreiking.

Tijdens die prijsuitreiking werd de Harry Zijlstra trofee uitgereikt aan Marion en Gea. Twee dames uit de toernooicommissie die op de achtergrond en buiten de aandacht, heel veel betekenen voor het toernooi.

Rutger Balk, die de HE2 won, vertelde dat hij zijn racket aan de wilgen wilde hangen, maar toch weer de moed had om dat niet te doen en dit toernooi vanwege de gezelligheid zeker niet wilde overslaan. Wat goed om te horen.

 

Na dit verhaal kan de commissie toch wel voldaan terugkijken op een “luctor et emergo” toernooi en de hoop hebben op iets beter weer in week 27 van 2025. Deelnemers, sponsoren, vrijwilligers, publiek en vooral de toernooiorganisatoren dank jullie wel en hopelijk tot volgend jaar.

|Doorsturen

Uw reactie


BuienradarAgenda