Sport

35e Tobbedans Punt NL Groep toernooi groot succes

Zondag 7 juli werden de finales van de 35e editie van het Tobbedans Punt NL Groep gespeeld. Het was een mooie dag met veel spannende wedstrijden en met veel publiek langs de banen van het mooie Cleem Heegerpark. De hele week was het eigenlijk wel aardig weer; zaterdag 6 juli zijn er vanwege de regen een paar wedstrijden naar Franeker uitgezet (met dank aan TC Franeker) maar verder werden alle wedstrijden op de banen van TV Ready verspeeld.

 

Een tennistoernooi van deze grootte, meer dan dreihonderd deelnemers, en dus heel veel wedstrijden op acht banen kan niet bestaan zonder sponsoren. Hoofdsponsor, Punt NL Groep, heeft te kennen gegeven ook volgend jaar weer financieel bij te dragen aan het meest gezellige toernooi van Friesland. Ook TV Ready zelf, GCH, Smeding en een aantal kleinere sponsoren hebben mogelijk gemaakt dat het 35e Tobbedanstoernooi wederom een groot succes was. Ook zonder vrijwilligers is zo'n toernooi niet denkbaar. De mensen van de baancommissie hebben weer veel werk gehad aan het prepareren en bijhouden van de banen. De mensen achter de bar hebben enorm veel werk verstouwd. Daarnaast waren er vele handen die het vele werk licht maakten. In samenwerking met de tobbedanscommissie hebben zij er voor gezorgd dat tv Ready wederom op de kaart van Friesland staat. Elke dag was er weer iets lekkers te eten voor zowel deelnemers als toeschouwers. Van pizza tot kibbeling, van haring tot patat, van saté tot broodjes beenham, op culinair gebied was er geen nee te koop. Met als hoogtepunt het afsluitend Pompeii diner op de zondagavond voor alle vrijwilligers die hun bijdrage aan het welslagen van het toernooi hadden geleverd aangeboden door de Tobbedanscommissie. De hele week stond er een hottub op het park, waarin vooral de kinderen zich vermaakten, een springkussen en een suikerspinmachine van in4More, maakten het laatste weekend alles compleet. Op vrijdagavond speelde de Harlinger band “Op Sien Plaats” en ook zaterdag avond was er muziek van een bekende DJ.

 

Afgelopen zondag dus de apotheose van een geweldige tennisweek, mooie wedstrijden en veel publiek. Na de laatste wedstrijd en de loterij nam de nieuwe voorzitter van TV Ready, Bert Hartendorp, het woord en bedankte de leden van de Tobbedanscommissie voor de organisatie van het prachtige toernooi. Ieder jaar wordt aan het eind van het toernooi de Harry Zijlstra bokaal uitgereikt aan iemand die er in dat jaar positief uitsprong. Toen Joke zou gaan vertellen wie er dat jaar de bokaal zou winnen, nam Ronald Vonk de microfoon van haar over en vertelde dat de commissie besloten had om haar de bokaal te overhandigen. Enigszins overdonderd en geëmotioneerd nam Joke de beker in ontvangst. Daarna bedankte zij een ieder die had bijgedragen aan dit geweldige toernooi en volgde de prijsuitreiking.

De winnaar in de hoogste categorie, Elroy Middendorp, bedankte de commissie voor de goede organisatie en was zeker van plan om volgend jaar terug te komen. De namen van alle winnaars kan u vinden op de site en op toernooi.nl.

 

Volgend jaar zal tv Ready wederom in week 27 het toernooi organiseren en hopen u allen dan weer terug te zien, met of zonder racket.

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda