Sport

32 medailles voor Shi Sun Tang Soo Do

Op zaterdag 2 februari waren in de Waddenhal te Harlingen de jaarlijkse Nationale Clubkampioenschappen Tang Soo Do. Dit toernooi was voor Nederlandse scholen die aangesloten zijn bij de Traditional Tang Soo Do Federation. Tang Soo Do school Shi Sun uit Harlingen was op dit toernooi aanwezig met negentien deelnemers, onder leiding van Master Ronald Pander, die ook medeorganisator was van dit toernooi.

Tijdens de openingsceremonie van het toernooi mocht Master Pander drie van zijn leerlingen hun nieuwe zwarte band uitreiken. Deze drie heren hadden in december het examen met goed gevolg afgelegd en dit was de dag dat ze hun band en diploma in ontvangst mochten nemen. Erwin Tietema is geslaagd voor zijn 3e dan zwarte band, Arthur Smeets voor zijn 2e dan zwarte band en Eelke Terpstra voor zijn 1e dan zwarte band.

 

Na deze diplomering was het tijd voor een nieuw onderdeel op het toernooi, namelijk team-loopvormen. Bij team-loopvormen moet een groep van minimaal drie deelnemers tegelijk een loopvorm uitvoeren en hiervoor krijgen ze van een jury punten. Van Shi Sun deden er vier teams mee, helaas was er maar één prijs te winnen en grepen de teams van Shi Sun net naast die prijs.

Daarna was het tijd voor de individuele onderdelen, waarvoor de deelnemers op leeftijd en bandkleur ingedeeld waren in verschillende categorieën. In deze categorie streden ze dan tegen elkaar op verschillende onderdelen; loopvormen, Sparring en voor de gevorderden ook wapenloopvormen. De 19 deelnemers waren samen goed voor 32 medailles; 10 keer goud, 13 keer zilver en 9 keer brons. Master Pander is dan ook ontzettend trots op de deelnemers.

 

De prijzen waren voor:

Gjalt Hendriks: zilver met sparren, brons met loopvormen; Roan Klarenbeek: zilver met loopvormen, brons met sparren; Wesley Huisman: zilver met loopvormen én sparren; Robin Berfelo: zilver met loopvormen, brons met sparren; Thomas de Bock: goud met loopvormen, zilver met sparren; Sanne Wierda: goud met loopvormen én sparren; Edward Bakker: goud met sparren, zilver met loopvormen; Fenna Siere: zilver met loopvormen, brons met sparren; Justin de Bock: zilver met loopvormen; Quinta Veenstra: brons met sparren; Jochem Toxopeus: zilver met sparren, brons met loopvormen; Jayden Bakker: goud met sparren én loopvormen; Julian Bakker: goud met sparren én loopvormen; Marieke Toxopeus: zilver met wapenloopvormen, brons met sparren; Eelke Terpstra: Brons met loopvormen; Linda de Bock: goud met loopvormen, zilver met wapenloopvormen; Arthur Smeets: goud met sparren;

Hillebrand Pander: zilver met sparren, brons met wapenloopvormen.

|Doorsturen