Nieuws

Zwembad en molen met theehuis favoriet voor Westerzeedijk

HARLINGEN - Een zwembad en een molen met theehuis aan de Westerzeedijk. Dat zijn twee favoriete ideeën, bleek gisteravond tijdens de tweede bijeenkomst over de toekomst van het Westerzeedijkgebied.

De nieuwe coalitie van PvdA, VVD en CDA heeft anderhalf miljoen euro gereserveerd om de ontwikkeling van het Westerzeedijkgebied aan te zwengelen. “Er moeten dingen gerealiseerd worden waar de bevolking van Harlingen blij mee is”, zei wethouder Paul Schoute (VVD).

 

Er hebben zich al diverse ondernemers gemeld met plannen. Onder andere: uitbreiding Camping De Zeehoeve, een park met vakantiehuisjes, een hotel/restaurant, een strandpaviljoen met vergaderruimte en de herbouw van een historische molen, in combinatie met een belevingscentrum en een theehuis.

 

Initiatiefnemer Rob Hoek benadrukte dat het niet alleen om de molen aan de Westerzeedijk gaat; er moet een praam komen die mensen naar het centrum van Harlingen brengt, zodat ze daar bijvoorbeeld het toekomstige belevingscentrum ‘Fries Blauw’ kunnen bezoeken.

 

Er loopt momenteel een onderzoek naar de (on)mogelijkheden voor een zwembad. Dat onderzoek is eind deze maand klaar. Er volgt eind deze maand/begin volgende maand een derde bijeenkomst van het ‘open plan-proces’ voor de Westerzeedijk. Daarna komt er nog een presentatie van een ‘voorkeursvariant’, die vervolgens in oktober aan de gemeenteraad wordt voorgelegd.

 

Meer in de HC van aanstaande vrijdag.

|Doorsturen