Nieuws

Zoveel te doen in Bibliotheek Harlingen

Laat het buiten maar vriezen, waaien of regenen, want in de bibliotheek is het lekker warm en er is altijd wat te doen. De bibliotheek presenteert goedgevulde programma van het eerste kwartaal. Vol computercursussen, culturele activiteiten met mooie lezingen, bijzondere boekpresentaties en koffie met leuke mensen. En natuurlijk is er voor kinderen en jongeren ook van alles te beleven. Kunst maken met AI (Artificial Intelligence), een eigen filmtrailer of tas maken of lekker experimenteren in de Maakplaats met robotjes, de 3D-printer en de vinylsnijder.

Zekerder achter het toetsenbord? Dan zijn er heel veel computercursussen in de bibliotheek! Kennismaken met de computer voor wie nog geen ervaring heeft met computers (start 17 januari in Franeker en 18 januari in Harlingen). Veilig online is op 8 februari, Windows 11 start 22 februari en Orde op je pc start 23 februari. Met zoveel aanbod, kan de twijfel toeslaan: welke cursus past bij welk instapniveau? Daarom is er op 7 januari in Harlingen Durf Digitaal, een open morgen voor alle computercursussen!

 

Spelen, bouwen en programmeren

Dat kan in de Maakplaats in de Bibliotheek. In Bibliotheek Harlingen steek je 7 en 21 januari de handen uit de mouwen in de Maakplaats, op 14 januari kun je 3D-printen, op 20 januari bibberbotjes maken en op 28 januari kun je komen Minecraften. Het is gratis!

 

Spreekuren in de bibliotheek

Juridische vragen of vragen van digitale aard? Kom dan naar de spreekuren in de bibliotheek. Elke woensdag is er een juridisch spreekuur, om en om in Harlingen en Franeker. En elke woensdag is er een digitaal spreekuur voor vragen over mobiele telefoons, laptops en tablets. Gratis en aanmelden is niet nodig.

 

Knuffels slapen in de bieb

Begin februari start de Harlinger Schrijfsalon, een vijfdelige workshop creatief schrijven. En -het duurt nog even - maar op 1 maart kunnen kinderen hun knuffels brengen voor een overnachting in de bieb! En op 3 maart start een workshop fotograferen met de mobiele telefoon. 

 

Voor alle cursussen en workshops geldt dat aanmelden kan in de Bibliotheek, telefonisch (088-1656 123) en op de website van de bibliotheek: ontdekdebieb.nl.

|Doorsturen

BuienradarAgenda