Nieuws

Extra weerbericht Piet Paulusma

UPDATE Zomerstorm ‘Francis’: windstoten in kracht 12

Een extra weerbericht van Piet Paulusma: De stormdepressie die bij ons voor een mogelijk echte zomerstorm zal zorgen heeft de naam ‘Francis’ meegekregen. Wij komen later dinsdagmiddag geleidelijk onder invloed van het windveld te liggen. Later dinsdagavond en in de nacht naar woensdag lijkt de storm het maximum te bereiken. 

Langs de gehele westkust kan gedurende deze periode een gemiddelde windkracht 8 of 9 komen te staan met windstoten in kracht 11 of orkaankracht 12 (pieken tot ongeveer 120 km/u of er nog iets boven).

In het Waddengebied verwacht ik ook windstoten in kracht 11! In de kustprovincies verwacht ik buiten de kustgebieden om windstoten in kracht 8 en 9. Ver landinwaarts windstoten in kracht 7.

De stormbuien met kans op onweer maken het beeld dinsdagnacht compleet. Woensdag wordt het geleidelijk wat minder ruig, wat minder buien, maar nog wel windstoten in kracht 7 tot in kracht 9. Vroeger of later op dinsdagochtend een update.

Piet Paulusma

-- UPDATE --

Update storm(achtig) Francis: windstoten in kracht 10 en 11

De stormdepressie Francis blijft voor storm(achtig) weer zorgen. Hier mijn update.

Storm Francis trekt vanaf de Engelse Oostkust de Noordzee op met windstoten tot windkracht 10 of 11. Vanavond en de komende nacht zeer zware windstoten langs de hele Nederlandse westkust (95 tot 115 km/u).

Om 8.00 uur op woensdag ligt een groot gebied met windstoten tot 100 km/u buitengaats voor de hele westkust. Het gebied met de zwaarste windstoten trekt in de ochtend oostwaarts via de noordwestkust naar de Wadden.

In de middag van woensdag neemt de wind af tot zware windstoten tot 85 km/u (in kracht 9).

In de kustprovincies verwacht ik buiten de kustgebieden om windstoten in kracht 8 en 9. Ver landinwaarts windstoten in kracht 7. De stormbuien met kans op onweer maken het beeld vannacht en morgenochtend compleet als het om ruig weer gaat. Het zuiden van ons land is wat betreft buien beter uit.     

Piet Paulusma

|Doorsturen

BuienradarAgenda