Nieuws

Zomerse wandeltocht bewoners De Spiker

Vorig jaar werd voor de bewoners van zorgcentrum De Spiker een zomeravond-wandeltocht gehouden. Dat viel bij iedereen zo in de smaak dat woensdagavond opnieuw een route was uitgezet.

Door Ubbo Posthuma

Het mooie weer lokte veel bewoners om mee te doen aan de wandeltocht. (Foto: HC – Ubbo Posthuma)

De weersomstandigheden waren perfect en al ruim voor de starttijd (19.00 uur) stonden al veel rolstoelers, scootmobielen en rollators achter het lint. Vrijwilligers van De Spiker en familieleden waren aanwezig om te helpen. Een draaiorgel speelde vlotte muziek.

 

Eindelijk was het moment dan aangebroken om het lint door te knippen en aangezien bewoner Jopie de meest vaste hand heeft, mocht hij de opening verrichten. Jellie Breek liet een luid signaal horen en andere medewerkers bliezen confetti de lucht in, derhalve een feestelijke start.

 

De route ging via de Midlumerlaan, even langs de bewoners van Almenum, om weer op de Midlumerlaan uit te komen waar ter hoogte van ikc ’t Wad straatmuzikant Frans Wouters met zijn accordeon plaats had genomen en bekende liedjes ten gehore bracht, zoals ‘Gaan jou met ’n Singeltsje om’, wat door de langskomende stoet bijzonder werd gewaardeerd. Via de Noordoostersingel ging het naar Harlinga, waar de showband van Hosanna de stoet verder naar De Spiker begeleidde. Daar kon iedereen terugkijken op een gezellige zomeravond-wandeltocht.

|Doorsturen