Nieuws

Zo vind je de beste zakelijke bank voor jou

Als ondernemer is het belangrijk om een zakelijke rekening te hebben. Hiermee zorg je ervoor dat je jouw persoonlijke financiën en de zakelijke financiën goed van elkaar kunt scheiden. Dit is belangrijk omdat bedrijven andere regels hebben. Denk bijvoorbeeld aan de belasting die een bedrijf moet betalen. Als eenmanszaak of ander kleinschalig bedrijf, wordt de grens tussen privé en zakelijk al snel kleiner. Toch is het belangrijk om deze grens duidelijk aan te geven. Met een zakelijke rekening zorg je ervoor dat je zakelijk en privé goed van elkaar kunt scheiden. Hier zul je te weten komen hoe je de beste zakelijke bank voor jou kunt kiezen. 

 

Let op de vaste kosten

De vaste kosten zijn een belangrijke factor in het vinden van de beste zakelijke bank. Het openen van een zakelijke rekening is meestal niet gratis. Er zitten maandelijkse of jaarlijkse kosten aan verbonden. Het is belangrijk om te kijken naar deze periodieke kosten om te kijken of de bank iets voor jou is. De kosten voor het openen van een zakelijke rekening kan per bank veel van elkaar verschillen. Sommige banken hebben extreem lage kosten en andere banken hebben weer extreem hoge kosten. 

 

Kijken naar de transactiekosten

Naast de vaste kosten, is het ook belangrijk om te kijken naar de transactiekosten. Dit zijn de kosten die worden gemaakt per transactiekosten. Het is belangrijk om naar de transactiekosten te kijken omdat sommige banken lage kosten of zelfs geen vaste kosten hebben terwijl er enorme transactiekosten zijn. Wanneer je veel transacties doet met je zakelijke rekening, komt dit natuurlijk niet gunstig uit. Ook andersom kan het een probleem zijn. Zo kunnen er erg lage transactiekosten zijn terwijl er hoge vaste kosten zijn. Banken met hoge transactiekosten zijn meer bedoeld voor de bedrijven die relatief weinig transacties doen. Banken met lage transactiekosten zijn voor de bedrijven met relatief veel transacties. 

 

Kijk naar de betrouwbaarheid van een bank

Een bank heeft niet zomaar kosten voor het openen van een zakelijke rekening. Soms zijn de kosten nodig om het gebruiken van een zakelijke rekening betrouwbaarder te maken. Bij het hebben van een zakelijke rekening, overhandig je natuurlijk het geld aan de bank. Als de bank in geld problemen komt, is het lastig om je geld er weer uit te halen. Het liefst wil je natuurlijk dit risico niet lopen. Kijk daarom ook naar de betrouwbaarheid van een bank. De bank met de laagste vaste en transactiekosten is niet altijd de beste keuze. Je kunt nog altijd veel risico lopen bij het storten van geld op zulke rekeningen. 

 

Kijk naar de extra aangeboden diensten

Banken zullen ook andere diensten aanbieden bij het openen van een zakelijke rekening. Hierdoor kunnen rekeningen bij bepaalde banken veel gunstiger uitkomen voor jou. Het is hierbij wel belangrijk dat je daadwerkelijk gebruik maakt van deze diensten. Je wilt natuurlijk niet onnodig betalen voor diensten waar je niet eens gebruik van maakt.

|Doorsturen

BuienradarAgenda