Nieuws

Zelf foto’s bewerken? Dit zijn de beste tools!

Foto’s maken doen we vrijwel allemaal. Misschien bewaar je ze als goede herinneringen, plaats je ze in een fotoalbum of upload je de meest toffe kiekjes op social media. Wie weet zou je ze eerst graag nog wat willen bewerken. En dat kan met de aanbevolen programma’s in dit artikel.

1.     Adobe programma’s

Adobe biedt een grote collectie programma’s waarmee je het maximale uit je foto’s haalt. Gebruik de Photoshop download om tot in de kleinste details aanpassingen doen. Liever een wat simpeler Adobe programma met minder mogelijkheden? Voor enkel retoucheren en het aanpassen van de belichting kies je Adobe Lightroom. Wil je zelf vectoren, logo’s en lettertypen ontwerpen? Dan ga je voor de Adobe Illustrator free. Je kunt alle resultaten opslaan in de cloud.

 

2.     Snapseed

Adobe is erg uitgebreid als het aankomt op fotobewerking, maar na de free trial van bovengenoemde tools ga je maandelijks een abonnement betalen. Zie je dit niet zitten, dan zou je ook kunnen kiezen voor Snapseed. Deze tool van Google geeft toegang tot 25 verschillende tools en filters, zodat je veel bewerkingen kunt doen. Het fijne is dat je een groot aantal foto’s gratis kunt opslaan in de cloud via Google Drive of Dropbox.

 

3.     Pixlr

Zoek je een tool die zo simpel mogelijk werkt? Kies dan voor Pixlr. Hier kun je de foto automatisch laten aanpassen. Je kunt ook handmatige bewerkingen uitvoeren en filters en lagen toevoegen. Een leuke toevoeging is dat je met de double exposure functie zelfs twee foto’s in elkaar kunt laten overlopen. Had je de free trial van Photoshop gebruikt en is die nu verlopen? Geen probleem, de PSD-bestanden kun je in Pixlr inladen en zo kun je verdergaan met je bewerking!

 

4.     Instagram

Instagram is natuurlijk een social mediakanaal maar daarnaast kun je de app ook perfect gebruiken om foto’s te bewerken. Laad foto’s in en start direct met het toepassen van een scala aan filters. Je hoeft ze niet per se te delen, maar kunt ze ook opslaan als afbeelding. Wil je dus spelen met kleuren en contrasten en heb je Instagram al op je smartphone staan? Dan hoef je dus geen nieuwe tool te downloaden om toch al foto’s te kunnen bewerken! En als je dan toch op Instagram zit… Vergeet dan niet om ons te gaan volgen!

 

Foto’s veilig bewaren

Al die foto’s wil je op een veilige manier bewaren. Alleen op je smartphone of computer laten staan is een minder wijze optie, want crasht je apparaat, dan ben je alles kwijt. Daarom kun je ze het beste opslaan in de cloud of op een externe harde schijf.

 

Meer geheugen voor nieuwe foto’s

Maak je voornamelijk foto’s via je smartphone en merk je dat je geheugen snel vol is? Gebruik dan de functie van je telefoon voor het opsporen en verwijderen van dubbele afbeeldingen. Grote kans dat je die hebt, want als je via WhatsApp een afbeelding doorstuurt dan staat hij al dubbel op je telefoon. 

 

Ga je een nieuwe smartphone te kopen, kies er dan een met groot geheugen, eventueel met optie tot het plaatsen van een geheugenkaartje. Wil je hieraan het liefst zo min mogelijk geld kwijt zijn, overweeg dan een refurbished smartphone. Zelfs luxe modellen met gigantisch geheugen kunnen hierbij flink wat voordeliger uitpakken.

|Doorsturen

BuienradarAgenda