Nieuws

Zeilschip Eendracht naar Harlingen

HARLINGEN – Op vrijdag 9 augustus aanstaande kunt u zeilschip Eendracht weer verwelkomen in de haven van Harlingen, nadat de Eendracht de Tall Ships Races 2019 met passie en gedrevenheid heeft afgerond. ‘Eendracht maakt macht’ is het devies van Stichting Zeilschip Eendracht, die zich samen met ruim 300 vrijwilligers inzet om aan jongeren, kansarmen, zieken en ouderen letterlijk de wind in de zeilen te bieden.

Met bijna 60 meter lengte, 13 meter breedte en een diepgang van 5 meter is dit zeilschip de grootste gaffeltopzeilschoener van Nederland. Zeilschip Eendracht valt in de A-klasse zeilschepen. Ook wel tallships genoemd; de grootste zeilschepen van de wereld. De bemanning bestaat vrijwel helemaal uit vrijwilligers. Met het zeilschip kun je kort of langer op zeilavontuur, of je nu jong bent of oud. De Eendracht heeft voor elk wat wils.

De bemanning is ontzettend trots dat ze de laatste jaren aan boord van de Eendracht steeds meer maatschappelijke projecten kunnen organiseren. Dit in samenwerking met andere goede doelen en maatschappelijke organisaties, zoals reizen en vaartochten met Het Vergeten Kind, Stichting Vaarkracht, Centrum voor Dienstverlening, Vereniging van Nederlandse Voedselbanken en Sailing Kids. Wie een zeilreis boekt, draagt hier aan bij. Met uw aankoop kan Stichting Zeilschip Eendracht nog meer mensen die het zo ontzettend nodig hebben een dag van hun leven bezorgen.

Aan boord worden mensen geïnspireerd tot het bevorderen en stimuleren van teamspirit, waarbij de focus ligt op discipline, samenwerken, zelfrespect en vooral je veilig te voelen. De deelnemers zeilen actief mee en draaien mee in het wachtsysteem van ‘4 uur op en 8 uur af’. Zeezeilen is echt een sportieve teamsport.  Tijdens de zeilreis is er professionele begeleiding en een scheepsarts aan boord, die eventueel kunnen helpen bij vragen en/of problemen. Ervaren kwartiermeesters leiden de verschillende wachten in goede banen. Varen met de Eendracht is teambuilding, vriendschappen maken en grenzen verleggen. Meer info op www.eendracht.nl.

 

|Doorsturen