Nieuws

Zeezwembad klein stapje dichterbij

Stap voor stap komt Harlingen dichterbij een zeezwembad, maar het duurt nog zeker drie jaar voordat er zo’n buitenbad is. Volgend jaar is Harlingen wel een nieuw park rijker: het Balklandpark.

Een toekomstplaatje.

Het zeezwembad zit nog in de onderzoeksfase, en een bad in de Vluchthaven, naast de Zuiderpier, lijkt kansrijk. Of het een drijvend of vast bad wordt, is nog niet zeker. Wat alvast meevalt, blijkt uit onderzoek: de kwaliteit van het water in de haven is heel goed.

Een oud idee om van de Zuiderpier een brede boulevard te maken, is nog niet helemaal van de tafel. Het begin van de pier, naast het zeezwembad, zou verbreed kunnen worden. Rond het bad mogelijk een zonneweide/terras met horeca. De exploitatie voor het bad moet ook nog getackeld worden. Er zijn gesprekken met Optisport geweest over buitenzwemmen en een cursus zeezwemmen. Het zeezwembad zou ook gebruikt kunnen worden voor duikcursussen en een cursus onderwaterlassen.

Het Balklandpark komt rond de hockeyvelden en de Waddenhal. In het park komen sport- en speelplekken met onder andere een klimtoren en een SUP-steiger. De aanleg begint naar verwachting in het voorjaar van 2021 en het park moet voor de zomer klaar zijn. Er wordt ook nog gewerkt aan de aanleg van een recreatiepark met vakantiehuisjes, verderop aan de Westerzeedijk. Naar verluidt heeft dit wat vertraging opgelopen door onderzoek voor de sanering van de grond.

Dinsdag werden Harlingers in coronaproof groepjes in het Entrepotgebouw bijgepraat. (Foto: HC - Joachim de Ruijter)

Inspiratie uit Århus (Denemarken).

|Doorsturen

BuienradarAgenda