Voetbal

Zeerobben innamepunt Statiegeld Nederland

Kantine De Robbenplaat heeft besloten een vrijwillig innamepunt te worden en statiegeld te sparen voor de vereniging. De zmvv Zeerobben is daarom een geregistreerd innamepunt bij Statiegeld Nederland. 

In de kantine staan daarom enkele bakken waarin eenieder zijn/haar plastic statiegeldflesje kan deponeren. De opbrengst komt vervolgens ten goede aan Zeerobben. 

Sinds 1 juli 2021 zit er € 0,15 statiegeld op kleine plastic flesjes frisdrank en water. Dit bevordert het hergebruik van plastic flessen en helpt zwerfafval te verminderen. Je herkent kleine plastic flessen met statiegeld aan het statiegeldlogo op het etiket.

Ook Zeerobben merkt de gevolgen hiervan bij de inkoop van de flesjes en de consument dus uiteindelijk ook. Zeerobben is niet verplicht om statiegeldflesjes in te nemen en terug te betalen. Het innemen gebeurt op vrijwillige basis en uiteraard stimuleert Zeerobben hergebruik. Dit alles onder de noemer: Statiegeld sparen voor je club… hergebruik flesjes.

Op de foto geven materiaalman Thijs de Vries en penningmeester Peter Jaspers het goede voorbeeld. Thijs tevreden met het feit dat er minder zwerfafval op het complex ligt en de penningmeester met de uiteindelijke opbrengst. Zeerobben doet er graag aan mee en dankt eenieder alvast voor haar/zijn medewerking.

|Doorsturen

BuienradarAgenda