Nieuws

50-jarig bestaan en nieuwbouw op bijzondere wijze gevierd

Wooncentrum Harlinga gaat ‘back to the future’

Dit jaar bestaat Stichting Wooncentrum Harlinga 50 jaar. Dat werd gevierd met een feest met bewoners, genodigden, oud-bestuursleden, medewerkers en oud-medewerkers. ‘Back to the future’ was het thema. Er werd namelijk niet alleen naar het verleden gekeken, ook naar de toekomst: de nieuwbouwplannen in het Plan Almenum speelden een belangrijke rol.

Doc Brown, bekend van de film Back to the Future, onthult samen met het stichtingsbestuur bestaande uit Johan Schikker, Alie Goinga-Tolsma, Klaaske Jumelet-Stienstra en Piet Kuiken de nieuwbouwplannen van wooncentrum Harlinga. (Foto: Alfred Lehmann)

Het feestpaviljoen was ingericht met allerlei decoraties uit de seventies, van flipperkasten, jukeboxen, een huiskamer uit de zeventiger jaren tot een Chinees restaurant. Zelfs de voormalige snackbar The Corner uit Harlingen was nieuw leven ingeblazen. Muziek was er ook, zoals een Abba tribute band, ‘André van Duin’ en stemartiest Niek Boes die met zijn robotact het verleden en de toekomst met geluidimitaties gestalte gaf.

Verleden en toekomst, dat is ‘Back to the Future’. Vandaar dat Dr. Emmett ‘Doc’ Brown, bekend van de film Back to the Future, de officiële opening verrichtte, daarbij gesteund door het bestuur van Harlinga. Ruim 200 bewoners en genodigden zagen hoe de nieuwbouw, 25 vrije huursector appartementen in Plan Almenum, eruit komt te zien toen een artist impression onthuld werd. Ook namen zij een kijkje in de DeLorean, de blitse auto met de bekende vleugeldeuren die als tijdmachine door het verleden en de toekomst racet.

Voorzitter Johan Schikker van het stichtingsbestuur Harlinga deed het welkomstwoord, mede-oprichter en oud-voorzitter Albert Kuiper vertelde over het ontstaan van wooncentrum Harlinga en Rob de Boer bood namens de bewonerscommissie een ‘bloem des levens’ aan. Een sculptuur voor de ontvangsthal van Harlinga.

“Het was een geslaagd feest maar dat wordt het ook als Harlinga in de nabije toekomst zijn uitbreiding kan vieren”, aldus voorzitter Johan Schikker. “We staan niet stil en gaan met de tijd mee. In alle opzichten. De onlangs afgeronde grootscheepse renovatie en verduurzamingsronde is daar een goed voorbeeld van, evenals onze nieuwbouwplannen in Plan Almenum. We doen er alles aan om met het complex bij de tijd te blijven en spelen goed in op nieuwe ontwikkelingen. Harlinga is mooi en prettig wonen, nu en straks in de toekomst. Daar zijn we trots op.”

|Doorsturen

BuienradarAgenda