Nieuws

Woning laten bouwen of renoveren in plaats van kopen

Ondanks de corona crisis zijn we massaal huizen blijven kopen. De grote vraag naar woningen heeft geleid tot te weinig aanbod en stijgende woningprijzen. Hoewel sommigen verwachtten dat de huizenprijzen met corona snel zouden dalen, was dit zeker niet het geval. Je ziet hierdoor steeds meer mensen die hun eigen huis verbouwen of die een nieuwe woning laten bouwen. Hierbij wordt vaak gebruikgemaakt van een bouwdepot hypotheek.

Wanneer kies je voor een bouwdepot hypotheek?

Nu er veel vraag naar koopwoningen is maar minder aanbod, zoeken mensen een alternatief. Velen verbouwen of renoveren hun eigen huis, bijvoorbeeld met een aanbouw of uitbouw. Anderen zoeken een stuk grond waar ze hun eigen huis op laten bouwen. Bij deze twee opties is soms een bouwdepot hypotheek gewenst. Een bouwdepot hypotheek is speciaal voor nieuwbouw en verbouw.

 

Hoe werkt dit?

Bij dit type hypotheek maak je gebruik van een depotrekening. Je neemt geld op in fases. Bij een geheel nieuwe woning heb je bijvoorbeeld geld nodig voor de afbetaling van de grond, voor verschillende tussenfases in de bouw en voor de afwerking van je nieuwe woning. Dit geld neem je op in delen om de deelrekeningen te betalen.

 

Hoe sluit je het af?

Ben je zelf van plan om een bouwdepot hypotheek af te sluiten? Je hebt net zoals bij iedere andere hypotheek de keuze uit verschillende partijen. Bekijk altijd goed welke partij het beste bij jou past qua eisen en wensen. Een bouwdepot hypotheek sluit je direct af, bijvoorbeeld bij de aankoop van het stuk grond. De betaling van de grond en eventuele bouwtermijnen die al vast staan wordt meteen geregeld bij het afsluiten. Het resterende bedrag wordt op een bouwdepot gezet. Zie het als een rekening bij de bank waar je een hypotheek hebt afgesloten. In plaats van geld opnemen, dien je facturen in van de verschillende bouwtermijnen. 

 

Zelf een bouwdepot hypotheek afsluiten?

Ben je zelf op zoek naar een nieuwe woning maar loop je tegen het kleine aanbod en de hoge prijzen aan? Misschien is een bouwdepot dan iets voor jou. Maak aanpassingen aan je eigen woning om deze weer helemaal naar je zin te maken, of kijk eens of het mogelijk is om zelf een woning te laten bouwen met behulp van een bouwdepot hypotheek.

 

 

 

 

 

 

 

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda