Nieuws

Winterreise op een lentemiddag te Kimswerd

Jasper Schweppe en Riko Fukuda traden afgelopen zondag op in de Laurentiuskerk te Kimswerd. Het was het eerste concert van de jaarlijkse reeks. Op deze lenteachtige middag, die uitnodigde om buiten te zijn, waren een kleine tachtig bezoekers uit de naaste omgeving, maar ook uit Groningen en Drenthe naar het dorp van Greate Pier gekomen.

Een kleine anderhalf uur konden zij genieten van een heel mooie uitvoering van Schuberts bekende Winterreise, vorig jaar uitgeroepen tot de meest geliefde compositie in de klassieke muziek. Jasper Schweppe (bariton) en Riko Fukuda (piano) bezorgden de bezoekers  een heel mooie middag in de altijd sfeervolle en uitstekend klinkende kerk. Met name Jasper Schweppe prees de voor hem verrassend goede en mooie  entourage. Jasper bracht de 24 liederen met verve: heel muzikaal, waarbij de vaak grote sprongen in de melodie schijnbaar moeiteloos werden genomen. De Japanse pianiste Riko Fukuda speelde de mooie en vaak lang niet gemakkelijke pianopartij technisch perfect.

Het volgende concert te Kimswerd is op zondagmiddag 24 maart (aanvang 15.30). Dan komt het Colori Ensemble spelen. Dit ‘familie-ensemble’ (twee zussen en een broer Jongsma die allen een conservatoriumopleiding voltooiden) brengt een zeer afwisselend concert op hobo, althobo, fluit, piccolo, altfluit, marimba en vibrafoon.

|Doorsturen