Nieuws

Winterfair Breicafé Grote Kerk

Ook dit jaar organiseert het Breicafé weer een Winterfair, op zaterdag 24 november in ‘de Hoeksteen’ (Kerkpad 32) tegenover de Grote Kerk. Van 11.00 tot 16.00 uur is er van alles te koop zoals omslagdoeken, sjaals, mutsen en sokken, maar ook bijvoorbeeld sieraden, kerststukjes en stoofpeertjes. Ook is er een verloting met altijd prijs (een lootje kost een euro). De opbrengst van deze fair gaat naar één of meerdere goede doelen.

In 2008 is vanuit de  diaconie  van de Hervormde Gemeente het idee ontstaan een Breicafé op te richten. Maartje Bonnema en Anja Visser namen het voortouw  en het werd een succes. Nog steeds komt er iedere tweede maandag van de maand een groep vrouwen bij elkaar om te handwerken of gewoon voor de gezelligheid en de onderlinge contacten.

Op de jaarlijkse  Fancy Fair van de Grote Kerk is het breicafé ook met een stand aanwezig. De opbrengst hiervan is bestemd voor de kerk. De laatste jaren werd er eind november/begin december een Winterfair gehouden. De opbrengst daarvan was bestemd voor goede doelen, onder andere Save the Children, Medair in Zuid-Soedan, het  Jengaproject in Oeganda, Tovertafelproject De Spiker, de voedselbank in Harlingen en een duo-fiets voor de Herbergier. En niet te vergeten de vele mutsen die enkele jaren rond de kerst werden geschonken aan buitenlandse zeevarenden in Harlingen.

|Doorsturen

BuienradarAgenda