Nieuws

Wim en Sjoerd onthullen ‘Welkom bij ons thuis’ met burgemeester Ina Sjerps

Omdat er door corona geen officieel moment was toen de eerste paal werd geslagen, was er afgelopen woensdag een feestje bij de nieuwe appartementen voor de bewoners van Stichting Begeleid Wonen Noordwest Friesland. Toekomstige bewoners Wim Dees en Sjoerd Mier onthulden, samen met burgemeester Ina Sjerps, ‘de eerste steen’, met daarop de tekst ‘Welkom bij ons thuis’.

Vlnr burgemeester Ina Sjerps met toekomstige bewoners Wim Dees en Sjoerd Mier onthullen bord ‘Welkom bij ons thuis’ van de Stichting Begeleid Wonen Noordwest Friesland. (Foto: HC - Joachim de Ruijter)

Sjerps wees op de slogan van de gemeente Harlingen, die ook mensen welkom heet. “Het laat zien dat alle soorten mensen er mogen zijn, en welkom zijn.” Daarna werd op de bouwplaats met alcoholvrije champagne geproost op de nieuwe locatie achter het station. Op deze plek realiseert Lont in opdracht van de Bouwvereniging 26 nieuwbouwappartementen.

De appartementen met vier gemeenschappelijke ruimtes worden verhuurd aan de Stichting Begeleid Wonen Noordwest Friesland, een kleinschalig wooninitiatief voor mensen met een verstandelijke beperking in Harlingen. Ze zitten nu nog in het centrum. “Daar wordt van harte gewoond, maar het wordt wat ouder en het is te veel een binnenwereld”, zei Jan Pietersma, voorzitter van Stichting Begeleid Wonen. Dat wordt anders op de nieuwe locatie: “Veel lichter, mooie kleuren, een tuin, meer privacy en je kunt makkelijk naar binnen en naar buiten.”

 Petra van der Wier, directeur-bestuurder van de Bouwvereniging, heette de toekomstige bewoners welkom, en vertelde dat ze buren worden, en wees naar haar kantoor, aan de overkant van de straat. “Ik kan jullie een beetje in de gaten houden, en jullie mij. Ik hoop dat de nieuwe locatie bevalt en ik heb gehoord dat een enkeling niet kan wachten.” Toekomstige bewoners Sjoerd en Wim kijken ernaar uit om te verhuizen. Sjoerd: “Straks meer ruimte en mijn eigen plek!” Wim houdt van muziek: “Als eerste richt ik mijn muziekhoek in en ga Arjen Lucassen draaien.” 

De realisatie van de nieuwe locatie kende een lange weg; de stichting is ongeveer zes jaar geleden begonnen met de eerste plannen. De verwachte oplevering is voorjaar 2022.

|Doorsturen

Uw reactie


BuienradarAgenda