Nieuws

‘Wij gaan weer naar school’ campagne van start in gemeente Harlingen

Aanstaande maandag 23 augustus gaan de basisscholen weer van start. In de eerste maanden na de zomervakantie ligt het aantal verkeersslachtoffers hoger dan in de rest van het jaar. Kinderen moeten na zes weken vakantie weer wennen aan de verkeersdrukte rond de school en onderweg naar school. Maar ook ouders, buurtbewoners en andere weggebruikers moeten zich weer instellen op de hectiek in het verkeer.

De gemeente Harlingen vindt het belangrijk om extra aandacht hieraan te besteden en lanceert de campagne ‘Wij gaan weer naar school’ gebaseerd op de herkenbare tekeningen van Dick Bruna. Alle basisscholen en kinderdagverblijven plaatsen ook dit jaar weer een Beachflag ‘Wij gaan weer naar school’. De campagne richt zich op alle betrokkenen in het verkeer en maakt de weggebruikers erop attent dat er weer meer kinderen zich in het in het verkeer zullen begeven. Vanaf maandag 24 augustus wapperen de Beachflags 14 dagen lang in de directe omgeving van de scholen. Bij de invalswegen hangen de banners “Onze scholen zijn weer begonnen”. 

 

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat de tekeningen van Dick Bruna een positief effect hebben op het weggedrag van weggebruikers. Bij het zien van de tekeningen worden ze bewust en onbewust beïnvloed en leggen ze de associatie met kinderen waardoor de snelheid afneemt. 

|Doorsturen

BuienradarAgenda