Nieuws

Werken bij de Rijksoverheid, de voor- en nadelen hiervan

In Nederland is de overheid de grootste werkgever, de overheid biedt veel verschillende banen aan. Er is een enorme diversiteit op vele vakgebieden. Wil je graag impact maken en betekenisvol zijn in Nederland? Werken voor de Rijksoverheid is dan een verstandige keuze. Er zijn veel uitdagende, dynamische en risicovolle functies waar je uit kunt kiezen. Ben je benieuwd wat de voor- en nadelen zijn van het werken bij de Rijksoverheid? Wij vertellen het hier. 

Maatschappelijk belang en stabiliteit 

Ben je van plan om te gaan werken bij de overheid? Dan lever je een bijdrage aan de maatschappij. Je betekent iets voor andere mensen en daardoor ben je niet alleen maar commercieel aan het werk. Kijk eens naar de verschillende domeinen waar de Rijksoverheid zich op focust zoals werken, wonen, veiligheid, klimaat, cultuur, onderwijs en volksgezondheid. Opleidingen Rijksoverheid zijn er in veel richtingen en daarom is er voor ieder wat wils. Het geeft veel voldoening om anderen te helpen door het werk dat jij doet. Risico’s zijn bij de overheid ook beperkt, het gaat namelijk niet failliet. Het werk van de overheid blijft bestaan en daardoor hoef je je geen zorgen te maken dat je op een gegeven moment weg moet. Deze zekerheid is vooral fijn wanneer er economisch minder zekerheden zijn. 

Imago en sollicitatie

Het werk van ambtenaren verandert enorm. Ze moeten een digitaal inzicht hebben, een netwerk beschikken en hoogopgeleid zijn. Het volgen van trainingen bij de Rijksoverheid is divers en daardoor kun je op meerdere vlakken ontwikkelen. Als je werkt bij de overheid dan ben je hard aan het werk om het land beter, mooier en veiliger te maken. De sollicitatieprocedure is echter een streng en complex proces. Het is natuurlijk afhankelijk van de functie, maar vaak bestaat de procedure uit meerdere gesprekken en testen. 

Arbeidsvoorwaarden

De overheid heeft goede arbeidsvoorwaarden. Denk dan aan de oplopende salarisschaal en een collectieve verzekering. Houd je ervan om flexibel te werken? Dan is de Rijksoverheid ook een verstandige keuze; zij gaan flexibel om met de werkuren. Je kunt in overleg bepalen wat je start- en eindtijden zijn. Daarnaast kun je ook makkelijk hybride werken. Dat zorgt voor veel vrijheid en vertrouwen. 

|Doorsturen

BuienradarAgenda