Nieuws

Wereldwinkel Harlingen sluit de deuren

Wereldwinkel Harlingen sluit - na twintig jaar - per 1 december de deuren. Nu de gemeente Harlingen officieel ‘Fairtrade-gemeente’ is - en het gedachtengoed van de Wereldwinkel gemeengoed is - draagt de wereldwinkel het stokje over aan de winkeliers in Harlingen.

 

Vanaf 1 november worden alle cadeauartikelen en sieraden met  vijftig procent korting verkocht. Een goede gelegenheid om een geschenk te kopen voor de komende feestdagen. Gekleurde houten puzzels, schalen, mobiles, vazen en tassen, zilveren sieraden, wierook en niet  te vergeten de bijzondere kerststallen.

De vrijwilligers van de Wereldwinkel hebben een verzoek voor de inwoners van de gemeente Harlingen: “Help ons de winkel leeg te krijgen! De opbrengst wordt gedoneerd aan een goed doel, dat we bekend zullen maken als alle financiële zaken zijn afgerond. Namens alle vrijwilligers Wereldwinkel Harlingen: BEDANKT voor uw aanwezigheid in de afgelopen 18 jaren!”

 

Wereldwinkel Harlingen is 20 jaar geleden gestart door een aantal vrijwilligers. Zij zijn begonnen in kraampjes op markten en braderieën en vervolgens ging de verkoop van producten vanuit een garage verder. Sinds 2000 is Wereldwinkel Harlingen gevestigd in een historisch pandje op Lanen 41 en uitgegroeid tot een volwaardige winkel.

Niet alleen met cadeauartikelen van over de hele wereld, maar ook een speciaal assortiment fairtrade levensmiddelen. Met als doel: producten verkopen voor de producenten in ontwikkelingslanden tegen een eerlijke prijs, waardoor de levensomstandigheden van de mensen in die landen worden verbeterd. Zodat kinderen daar de mogelijkheid krijgen onderwijs te volgen.

 

Een groep van dertig vrijwilligers heeft zich hier achttien jaar lang voor ingezet. Vijf dagen van de week was de winkel de hele dag geopend. “De tijd heeft niet stilgestaan”, meldt de Wereldwinkel in een persbericht. “En ook de maatschappij heeft de gedachtegang overgenomen, dat een eerlijke handel waardevol en belangrijk is. Door inspanning van een werkgroep, waaronder een vertegenwoordiger van de Wereldwinkel Harlingen, is de titel van Fairtrade-gemeente binnengehaald. Daar mogen we als inwoners van Harlingen trots op zijn.”

 

|Doorsturen