Nieuws

Welzijnsorganisatie De Skûle Welzijn zoekt betere naam

Er komt een nieuwe naam voor welzijnsorganisatie De Skûle Welzijn, gevestigd in de gemeentes Waadhoeke en Harlingen. Samen met de medewerkers en vrijwilligers van De Skûle Welzijn, inwoners van gemeenten Waadhoeke en Harlingen en andere betrokkenen zal er een nieuwe naam worden bedacht.

Tot en met 1 december is het mogelijk er een mogelijkheid zijn om een suggestie voor een nieuwe naam door te geven via de website, deskule.nl.

De welzijnsorganisatie is op 26 november in 1970 ontstaan en is begonnen in Franeker. In 2017 werden de welzijnswerkers van de gemeente Harlingen en de taken en medewerkers van de voormalige Stichting Welzijn Middelsee overgedragen aan De Skûle, gelegen in het voormalige Franekeradeel. De organisatie ging verder onder de naam De Skûe Welzijn. In 2018 valt Franekeradeel onder een nieuwe gemeente; gemeente Waadhoeke. De Skûle Welzijn sindsdien werkzaam in de gemeenten Harlingen en Waadhoeke.

Vanwege deze uitbreiding van de organisatie omvat de naam ‘De Skûle Welzijn’ niet meer alle werkzaamheden en onderdelen van de organisatie. Daarom moet de huidige naam plaatsmaken voor een meer passende naam.

|Doorsturen

BuienradarAgenda