Nieuws

Welke wijnglas past bij welke wijn?

Welk wijnglas past bij welke wijn? Het lijkt een eenvoudig concept. Het juiste glas versterkt de smaak van jouw favoriete drankje, maar het kan ook lastig zijn om te kiezen. Wat zijn de beste glazen voor elk type wijn? En wat is het verschil in smaak? Wij laten zien hoe je moet kiezen zodat je van elke slok kunt genieten!

Chardonnay Glas

Het Chardonnay glas wordt ook wel Bourgogne glas genoemd. De vorm van dit wijnglas is ontworpen om de natuurlijke zuurgraad van bepaalde witte wijnen, zoals Chardonnay en Sauvignon Blanc, vast te houden. Het Chardonnay-glas is hoog en smal, waardoor het ideaal is om mousserende wijn in te bewaren.

 

Bordeaux glas

Het Bordeaux wijnglas is een veelzijdig glas dat gebruikt kan worden voor de meeste rode wijnen.

Het Bordeaux-wijnglas heeft een brede kom en is hoger dan de meeste andere glazen. De kom van dit glas is ronder, waardoor de wijn ruimte heeft om te ademen en zijn aroma's vrij te geven. De steel van het glas is kort en recht, zodat het gemakkelijk in één hand kan worden gehouden. Dit type glas is meestal gemaakt van loodkristal of geslepen kristal, waardoor het zijn vorm en glans behoudt.

Dit type glas is perfect voor het drinken van Bourgogne-wijnen, Merlot-wijnen en Cabernet Sauvignon-wijnen. Als je deze wijnen echt goed wilt bewaren dan kan je het beste overgaan tot het aanschaffen van een wijnklimaatkast

 

Cabernet glazen

Cabernetglazen zijn doorgaans groter dan witte wijnglazen en hebben een bredere opening. Dit maakt het gemakkelijker om de wijn rond te draaien, wat belangrijk is voor het beluchten van de wijn, zodat deze zich opent en meer smaken en aroma's afgeeft. Cabernetglazen hebben ook een kom die bovenaan breed is en onderaan smaller wordt. Deze vorm helpt om al het bezinksel van de wijn in het glas op te vangen, zodat je er bij elke slok van kunt genieten.

 

Witte wijn glas

Als je witte wijn drinkt, heb je een glas nodig met dezelfde eigenschappen als de rode wijnglazen. Zoek daarvoor een hoog en dun glas. Het beste voorbeeld hiervan is het tulpvormige wijnglas, dat een lange steel heeft die bovenaan smaller wordt. Deze vorm zorgt ervoor dat de aroma's van jouw drankje beter vrijkomen en geeft het meer ruimte om te ademen.

 

Welke wijnglas past het beste bij elke soort wijn?

Als je op zoek bent naar een goed universeel wijnglas, zoek dan niet verder dan de Bordeaux. Deze veelzijdige vorm kan worden gebruikt voor zowel rode als witte wijnen en is het beste voor dagelijks gebruik. Je kunt dit glas zelfs gebruiken voor speciale gelegenheden. Dus als je een feest geeft en indruk wilt maken kan je het beste voor de Bordeaux glazen gaan. Als je echt indruk wilt maken op je vrienden en/of familie kun je ook een wijnkoelkast voor in de keuken aanschaffen. Zo heb je niet alleen de mooiste glazen, maar ook een mooi accesoire voor de wijnliefhebber.

 

Als je een algemene set glazen hebt, werkt dit ook prima

Je hoeft niet een heleboel wijnglazen te kopen, want als je een algemene set glazen hebt, werken ze prima. Ze hebben allemaal dezelfde vorm (hoog), ze zijn allemaal ongeveer even groot (medium), en ze zijn allemaal van hetzelfde materiaal (glas). Het is dus niet altijd zo belangrijk om voor elke soort wijn een ander glas aan te schaffen. Als je maar geniet, met mate natuurlijk! 

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda