Nieuws

Weer brandstichting in Harlingen

HARLINGEN - De Harlinger brandweer moest afgelopen nacht weer uitrukken voor een brand, dit keer aan de Koningin Julianastraat (tegenover rsg Simon Vestdijk). Een carport met daarin een invalidewagen en een scootmobiel ging in vlammen op. De gedupeerde bewoner meldt tegenover Omrop Fryslân dat de schade meer dan 20.000 euro is.

(Foto: Jannette van der Ploeg)

Burgemeester Roel Sluiter sprak zijn zorgen uit tegenover Omrop Fryslân. Hij vindt het heel erg dat de brandstichter mensenlevens in gevaar brengt; de brand in de carport had kunnen overslaan naar de woning.

Harlingen wordt sinds september 2019 geplaagd door een reeks branden. Het gaat vooral om autobranden, maar er is ook brandgesticht bij diverse woningen, De Batting en het dierenparkje bij De Batting. Het is niet duidelijk of de branden verband met elkaar houden.

Gemeente en politie hebben toezichtcamera’s laten plaatsen in en rond het Oosterpark, waar veel van de autobranden plaatsvonden. Daarna was er begin vorige maand een autobrand achter de Maritieme Academie. Deze auto stond dicht op een huis geparkeerd. Het bleef dankzij ingrijpen van buurtbewoners bij een beginnende brand. De brand van afgelopen nacht was ook gevaarlijk dicht bij een woning. De toezichtcamera’s zijn vorige week verwijderd en er volgden al snel twee autobranden in het Oosterpark.

Heef u iets gezien of gehoord? Bel dan met de politie op 0900- 8844. U kunt ook Meld Misdaad Anoniem bellen op 0800-7000. Woont u in de omgeving van de Koningin Julianastraat en heeft u een beveiligingscamera, bel dan ook met de politie.

|Doorsturen

BuienradarAgenda