Nieuws

Weer autobranden in Oosterpark

HARLINGEN - De camera’s die in de buurt hingen vanwege eerdere brandstichtingen waren nog geen dag weg, of Harlingen werd weer opgeschrikt door brandstichting: twee auto’s geparkeerd aan de Jonkheer A.F. de Savornin Lohmanstraat zijn afgelopen nacht in brand gestoken. Eén van de auto’s is volledig uitgebrand. 

De trieste aanblik de volgende morgen. (Foto: Jannette van der Ploeg)

De brandweer kreeg om 4.18 uur een melding voor voertuigbrand. Eén van de auto’s stond in lichterlaaie, en buurtbewoners probeerden de andere auto te blussen. Ook de inzet van de Harlinger brandweer kon niet voorkomen dat de andere auto zwaar beschadigd raakte. Volgens een buurtbewoner is er één auto verplaatst, waardoor deze geen vlam heeft gevat.

Harlingen wordt al langer geplaagd door autobranden. Dat begon in september 2019 met een auto aan de Vierkantsdijk en begin november 2019 twee auto’s geparkeerd in de P.J. Troelstrastraat. Halverwege november 2019 was er een autobrand aan de Phoenix.

In mei 2020 zijn in één nacht drie auto’s (deels) uitgebrand: twee auto’s aan De Leeuwerik en een auto in de Groen van Prinstererstraat. In dezelfde maand werd er brandgesticht bij het dierenparkje bij De Batting. In oktober 2020 was er een autobrand in de Abraham Kuyperstraat.

Nadat er eind vorig jaar brand is gesticht bij De Batting, besloten gemeente Harlingen en politie toezichtcamera’s in en rond het Oosterpark op te hangen. Vervolgens was er eind vorige maand een autobrand in de Paul Krugerstraat (achter de Maritieme Academie). Buurtbewoners wisten de beginnende brand te blussen, waardoor de schade meeviel. De toezichtcamera’s zijn woensdag weggehaald.

Heeft u iets gezien of gehoord, of camerabeelden? Neem contact op met de politie: 0900-8844. Als u informatie anoniem wilt doorgeven kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

|Doorsturen

BuienradarAgenda